De drie A’s ieder hun eigen rijk tijdens ProefMei

BERGEN OP ZOOM – ProefMei wil ieder jaar verrassen met nieuwe invullingen en programma onderdelen. Dit jaar is één van de nieuwe elementen de wijze waarop de Grote Markt wordt ingericht. Iedere A krijgt er een eigen rijk.

Er komen dus een Aspergerijk, Aardbeienrijk en Ansjovisrijk op het plein, met alledrie een eigen restaurantje. Hier presenteren restaurateurs en andere aanbieders hun streekproducten, bij de bereiding ervan ondersteund door junior koks. Dat zorgt geheid voor gezellig en culinair genieten. Voor nog meer sfeer gaan ROC studenten er verhalen vertellen over de drie A's en zijn er volop terrasjes om van dat alles op het gemak te kunnen genieten.

Interactief en leerzaam

In een apart paviljoen komen allerlei activiteiten voor kinderen, van speciale kleurplaten tot zelf jam maken, en tevens staat het zogeheten Living L@B op de de Grote Markt. In dat interactieve laboratorium is iedereen welkom. Jong en oud(er) komen er meer te weten over bijvoorbeeld duurzaamheid en kunt er zelf ook nadenken over de meest uiteenlopende maatschappelijke zaken. Alleen al dit deel van het ProefMei parcours belooft weer een smakelijk, gevarieerd en zelfs leerzaam programma.