De Incassoburgerij (I.C.B.) op pad om te ‘hamsteren’

INGEZONDEN MEDEDELING

Om het Vastenavondfeest te kunnen bekostigen, doet de Stichting Vastenavend jaarlijks ook een bezoek op de inwoners van Bergen op Zoom. Dat wordt door een apart onderdeel van de 'Finansjele Kemissie' georganiseerd: InCasso Burgerij, kortweg I.C.B.

Vanavond kwamen de vrijwilligers die zich hiervoor inzetten bij elkaar. We kregen naar aanleiding daarvan het volgende bericht:

U kent ze wel, de ruim 220 ijvere mannen en vrouwen van de I.C.B. (Incasso Burgerij), het legioen vrijwilligers dat vanaf vandaag gedurende enkele weken uitgelaten erop uit trekt, weer of meestal geen weer, om een gewaardeerde donatie te vragen bij 26.000 adressen in ’t Krabbegat voor het grootste feest dat wij vieren, onze Vastenavond.
Vorig jaar is een kleine 77.000 euro opgehaald. Daar kunnen wij als stad apetrots op zijn en dat maakt Bergen op Zoom uniek. De waardevolle bijdrage vanuit de Burgerij is nodig om de aankomende Vastenavond te kunnen organiseren. De Bergenaren geven vanuit hun ziel en krijgen er veel voor terug. Met name de Leut! Het ongetemd geven van een gulle gift aan de Vastenavond zit in de genen van iedere inwoner van onze mooie stad. Samen geven: dat is een mooie eigenschap: Da’s d’n aard van ‘t beesje!

Meer weten over ICB? Klik hier!

Foto: Stichting Vastenavend