De nationale sportweek 2017 staat voor de deur

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – Ook dit jaar besteedt de F!TFabriek aandacht aan de Nationale Sportweek, die plaatsvindt van 9 t/m 16 september 2017. Het is een initiatief van NOC*NSF, met als doel het sporten en bewegen te promoten. De week laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is.

Op zaterdag 9 september 2017 staat de Boulevard in Bergen op Zoom de hele dag in het teken van het aangepast sporten. Zowel in Sporthal de Boulevard als in Zwembad de Schelp zullen diverse sportclinics worden gehouden. Iedereen kan de gehele dag kennismaken met het brede aanbod 'Aangepaste Sport' en de mogelijkheden hieromheen binnen de Brabantse Wal. De dag wordt georganiseerd door sportverenigingen uit de Werkgroep Aangepast Sporten, in samenwerking met onder andere SDW, S&L Zorg, de F!TFabriek en de Provincie Noord-Brabant.

Sportdag

Op maandag 11 september organiseert de F!TFabriek vervolgens een sportdag voor speciaal onderwijsscholen op sportpark Rozenoord. De F!TFabriek is bij het gros van de basisscholen binnen de gemeente Bergen op Zoom nauw betrokken bij het gymonderwijs. De onderwijsondersteuners zetten deze week de gymlessen in het teken van de Nationale Sportweek. Daarnaast zullen ook de pleinactiviteiten die in deze week plaatsvinden in het teken staan van de Sportweek.  Ook zetten verschillende sportverenigingen zelf de deuren open. Zo organiseert tennisvereniging SMASH bijvoorbeeld op zondag 10 september een vrije inloop.

Sparen voor gratis sporten

Tot slot ondersteunt de F!TFabriek de AH Sportactie waar Albert Heijn ‘De Zeeland’ actief mee aan de slag gaat. De komende weken zullen er een aantal demo’s te zien zijn van onder andere Ogers Lacrosse en Padeltennis (LTC de Zoom).  Albert Heijn en NOC*NSF willen de komende vier jaar heel Nederland in beweging brengen. Tijdens de AH Sportactie spaar je 3 weken lang voor AH Sportzegels. Elke volle spaarkaart is goed voor 5 keer gratis sporten bij jou in de buurt. Deze kun je inzetten tot 3 december! Ga snel sparen en beleef sportplezier!