De Steenbergse buren een handje helpen

STEENBERGEN / BERGEN OP ZOOM – Onze Brabantse Wal buren in Steenbergen maken kans op een mooie prijs. Ze hebben het 'Levensboek' geïntroduceerd, waarin jonge mensen verschillende fases uit hun leven vastleggen, gekoppeld aan de historie van hun omgeving. Ze hopen er de Brabantse Erfgoedprijs 2017 mee te winnen en vragen de inwoners van omliggende gemeentes te helpen door op hun idee te stemmen.

INGEZONDEN MEDEDELING

Stem op Het Levensboek en schrijf geschiedenis!

 
Het Steenbergse Levensboek zit in de finale van de Brabantse Erfgoedprijs 2017! Het publiek bepaalt wie de winnaar wordt. Stemmen kan vanaf nu, vrijdag 15 september, tot en met zondag 1 oktober via www.erfgoedbrabant.nl/stem. "We gaan voor goud!", stelt een trotse burgemeester Ruud van den Belt.
 
Om het grote publiek beeld te geven bij Het Levensboek, is er op de stempagina ook een promotiefilmpje te zien, dat uiteraard ook te bekijken valt via www.gemeente-steenbergen.nl en de Facebookpagina van die gemeente. Delen mag uiteraard. Heel graag zelfs want de meeste stemmen gelden! Hoe meer stemmers we met behulp van heel onze gemeenschap (en iedereen daarbuiten) kunnen bereiken, hoe groter de kans dat Het Levensboek de Brabantse Erfgoedprijs 2017 wint.
Levensgeschiedenis
 
De Brabantse Erfgoedprijs bestaat uit een geldbedrag van 10.000 euro en een jaar lang professionele begeleiding bij de uitvoering van het project. Het Levensboek komt er hoe dan ook, maar kan bij winst van de Brabantse Erfgoedprijs alleen nog maar beter worden en eerder beschikbaar zijn. Het Levensboek is bedoeld voor alle kinderen die in de gemeente Steenbergen ter wereld komen. Zij kunnen er hun eigen, lokale levensgeschiedenis in vastleggen, maar leren dankzij Het Levensboek ook hoe hun voorouders in Steenbergen hebben geleefd. En wat je in je Steenbergse jeugd allemaal ‘moet’ doen. Zo houden we ons erfgoed levend voor elke generatie en ontstaat er vanuit alle persoonlijke herinneringen weer een nieuw collectief geheugen. Op die manier schrijft iedereen mee aan de toekomstige geschiedenis van Steenbergen.
Met hart en ziel
 
Het Levensboek is ontstaan vanuit Expeditie Nassau, een ‘ontdekkingsreis’ met als doel het rijke vestingverleden van Steenbergen nieuw leven in te blazen. Het Levensboek legt de verbinding tussen de geschiedenis, het heden en de toekomst, zowel op sociaal als op economisch en toeristisch gebied. De leden van Expeditie Nassau zijn Steenbergenaren die zich hiervoor met hart en ziel inzetten, zij verdienen dan ook alle credits voor dit eerste tastbare resultaat, de finaleplaats van de Brabantse Erfgoedprijs.
‘Supertrots’
 
Burgemeester Ruud van den Belt kan zijn geluk niet op over dit enthousiasme vanuit de bevolking,, Dit sluit naadloos aan bij onze doelstelling, ‘van gemeente naar gemeenschap’, waarbij wij het als gemeente graag mogelijk maken dat onze inwoners zich kunnen manifesteren, in het belang van onze samenleving. Dat zorgt voor verbinding en maakt ons allemaal trots.’’

De burgemeester hoopt natuurlijk van harte op genoeg stemmen om de Brabantse Erfgoedprijs 2017 in de wacht te slepen, maar is nu al ‘supertrots’ op het feit dat Het Levensboek tot de drie finalisten behoort. "Maar we gaan uiteraard voor goud", zegt hij strijdlustig. "Ik sprong een gat in de lucht toen ik hoorde dat Het Levensboek in de finale zit. Echt geweldig, zo zetten we vanuit het prachtige vestingverleden van Steenbergen heel onze gemeenschap op de kaart."
Stemmen op Het Levensboek kan vanaf nu via www.erfgoedbrabant.nl/stem, de stemming eindigt op 1 oktober om 23.59 uur. De uitreiking van Brabantse Erfgoedprijs 2017 is op donderdag 5 oktober in Tilburg.