Deel opbrengst Bergse Samenloop voor Hoop editie 2018 voor Inloophuis Het Getij

Foto © Samenloop voor Hoop Bergen op Zoom; boven: Het Getij bestuurders Simone Dirven en Rogier Beniers, onder: Samenloop voor Hoop bestuurders Alice Potter-Stolwerk en Toine van Steenpaal.

BERGEN OP ZOOM – Enige maanden geleden kreeg het bestuur van Samenloop voor Hoop Bergen op Zoom een verzoek van Christ Hellemons, manager van inloophuis het Getij. Die vroeg of het inloophuis in aanmerking kon komen voor een subsidie van het KWF Kankerfonds, in de vorm van een deel van de opbrengsten van de in 2018 te houden SamenLoop voor Hoop editie. Dat gebeurt elders in Nederland ook geregeld en KWF houdt landelijke spelregels aan voor de bijdragen aan lokale inloophuizen.

Het bestuur van Samenloop voor Hoop Bergen op Zoom werkt hier graag aan mee, juist omdat het mooi is dat door lokaal betrokken mensen opgehaalde bedragen ook voor een deel in de eigen omgeving gebruikt worden. Het meeste gaat namelijk naar al dan niet internationale onderzoeken. Het Bergse bestuur vindt het een meerwaarde als er tevens een Bergs initiatief een bedrag kan ontvangen voor een bijzonder goed doel: het bieden van een ontmoetingsplaats waar kankerpatiënten even tot rust kunnen komen of bijvoorbeeld met lotgenoten kunnen praten.

Tegenprestatie

Op maandagavond is daarom een overeenkomst getekend door de bestuursleden van het Inloophuis het Getij, voorzitter Simone Dirven en bestuurder Rogier Beniers. Namens Samenloop voor Hoop tekenden de bestuursleden Alice Potter-Stolerk en Toine van Steenpaal. Onderdeel van de afspraak is dat Het Getij samen met vrijwilligers een commissie opzet die de 'survivors' gaat werven en begeleiden, voor en tijdens de editie van 2018. 'Survivors' zijn mensen die kanker hebben overwonnen of hiervan herstellende zijn.

Het bestuur van Samenloop voor Hoop Bergen op Zoom is blij met de overeenkomst: "Wij zijn zeer verheugd om een steentje bij te kunnen dragen en op deze manier Inloophuis het Getij financieel te kunnen helpen met hun goede werk."