Deeltaxi-actie Stefaan Verheugt maakt veel los

BERGEN OP ZOOM – Ondanks de jaarlijkse kerstdrukte heeft het bericht toch meteen veel beroering gegeven. Afgelopen zaterdag meldde tanteLouise-medewerker Stefaan Verheugt de groeiende hoeveelheid klachten aangaande de deeltaxi te gaan bundelen. Hij ziet als verzorgende en elders in zijn omgeving zo veel mis gaan, dat het hem te gortig werd.

Het is volledig op eigen titel, benadrukte de betrokken Bergenaar zaterdag met klem, toen hij zijn actie aankondigde. Lang wachtende ouderen, al dan niet in de kou, die afspraken missen. Soms zelfs met behandelaars. Maar ook mensen die thuis blijven omdat ze er moedeloos van worden en daarom gezelligheid met vrienden en familie missen. Het zijn slechts wat voorbeelden van wat er allemaal gebeurt, bij Stefaan op zijn werk maar ook elders. Hij gaat klachten inzamelen en ze aanbieden aan zowel de gemeente als aan Deeltaxi West-Brabant.

Niet alleen ouderen

Het artikel van zaterdag leidde vrijwel meteen tot een flink aantal reacties op facebook. Veel mensen herkennen de situaties. Sommige wijzen erop dat het niet alleen om ouderen gaat. Ook jongere mensen maken gebruik van de voorzieningen en lopen tegen dezelfde problemen op. Daarnaast heeft Stefaans verhaal de politiek wakker geschud. Al enkele uren na publicatie van het eerste artikel, stuurde Annette Stinenbosch, fractievoorzitter van het Bergse CDA, een brief naar het college. Haar partij wil horen wat het lokale stadsbestuur hier aan kan verbeteren. Van Stefaan begrepen we dat ook Lijst Linssen en de VVD hem inmiddels lieten weten hier werk van te willen maken. We schreven het zaterdag al en kregen daarin snel gelijk: Wordt vervolgd dus…

Dit zijn de contactgegevens voor wie klachten wil melden:

Stuur een brief of een e-mail met de klacht. Vermeld daarbij uw naam, contactgegevens en de datum/tijd en bestemming van de rit waar u een klacht over heeft.

Foto: Stefaan Verheugt (26) en Mw. Schot (91)