Delegaties VVD en D66 nemen kijkje in Suikerlab

Provinciaal VVD-lijstaanvoerder Christophe van der Maat (midden) en naast hem het Bergse D66-raadslid en tevens kandidaat-senator Carinne Elion-Valter (Tekst en foto's: KijkopBergenopZoom.nl)

BERGEN OP ZOOM – Vanmiddag bezochten delegaties van landelijke partijen het centrum van Bergen op Zoom. Deze waren onder anderen te gast in het Suikerlab, waar ze uitleg kregen over ontwikkelingen in de biobased technologie en de regionale agrofoodsector. Zo waren onder de aanwezigen de Brabantse VVD-gedeputeerde en tevens provinciaal lijstaanvoerder Christophe van der Maat en VVD-Statenlid Wilma Dirken; namens D66 was kandidaat-Eerste Kamerlid Carinne Elion-Valter bij het gezelschap, samen met een aantal jonge D66-kandidaten voor de Provinciale Staten. 

De VVD-genodigden kregen eerst van hun lokale partijgenoten nog een rondleiding door de binnenstad en de D66-delegatie arriveerde per bus bij het Suikerlab. Beide gezelschappen werden daar ontvangen door burgemeester Frank Petter en medewerkers van de gemeentelijke afdeling Economische Zaken. Vervolgens waren er korte presentaties vanuit de HAS Hogeschool en het insectenbedrijf Protix Biosystems. 

OerEi

Ter afsluiting werd rond de middag een lunch gepresenteerd met daarbij een OerEi: eieren die gelegd zijn door met insecten gevoederde kippen. Want, zo legde Protix-directeur Tarique Arsiwalla het gezelschap uit: kippen zijn eienlijk insecteneters. Doorgaans worden ze gevoerd met plantaardig mengvoeder maar door weer terug te keren naar de oersituatie en de dieren hun oorspronkelijke voeding te geven, resulteert dit in betere en smakelijke eieren.