Dit jaar geen Santarun vanwege corona

BERGEN OP ZOOM – Voor alle Santa’s uit Bergen op Zoom en wijde omgeving die zich dit jaar verheugden op de inmiddels zevende editie van de ‘Rotary Bourgondische Santarun’ heeft de organisatie een teleurstellend bericht. Vanwege de ontwikkelingen rondom Covid 19 trekt de organisatie voor dit jaar de stekker uit de voorbereidingen. Er komt dus in december geen Santarun. Wel wordt de hoop op de editie van 2021 gevestigd.

Voorzitter Joris Völker van de Bourgondische Santarun stelt dat het geen gemakkelijke beslissing is die de organisatie heeft moeten nemen. Ook was er uitgekeken naar de samenwerking met verschillende kermisfamilies uit Begen op Zoom en met de locale horeca.

Juist deze twee groepen worden extreem hard getroffen door de Covid maatregels. 

Volgend jaar graag weer

“Maar in 2021 komen we zeker terug met een passende editie als we het dan weer mogen organiseren. Ook dan zullen we hopelijk terug komen met onze bekende kroegen tocht en stops in de route en zullen we afsluiten met een grootfeest op de markt in samenwerking met het Bergs winterparadijs”.

Opbrengst voor lokale goede doelen

De Santarun wordt elk jaar georganiseerd door de Rotary club de Brabantse wal en Rotary Noord en ondersteund door Staboz in samenwerking met het ‘Bergs winterparadijs’. In de afgelopen jaren is er al meer dan 50.000 Euro bij elkaar gelopen voor lokale goede doelen.

Mooie herinneringen

De Rotary Bourgondische Santarun kwam zeven jaar geleden naar Bergen op Zoom en kende vanaf het begin een mooie start met openingen door onder andere Arnold van der Leyden, Rico Verhoeven, Michael Boogerd en Huup hangop.  In samenwerking DJ Alex ging het dak de afgelopen jaren eraf.