Doe iets aan stickers tijdens Vastenavond

BERGEN OP ZOOM – Bijna iedere inwoner van de binnenstad kent de ergernis. Op muren, houtwerk, regenpijpen en soms zelfs auto’s worden stickers geplakt, meestal in de Vastenavondperiode. En echt niet alleen door kinderen, integendeel zelfs. GBWP vindt het tijd voor maatregelen.

Ook straatmeubilair, lantarenpalen, elektriciteitskastjes en dergelijke worden vaak volgeplakt. Wie er eens voor gaat staan ziet soms een heel overzicht van Vastenavendmotto’s, dweilbands en verwante creativiteit maar ook volop reclameboodschappen. Burgerlid Marijke Helmons, zelf inwoner van het centrum, en fractievoorzitter Aydin Akkaya wijden er een brief aan richting het college.

Ontsierend en het jaagt mensen op kosten

De ontsierende stickers zijn bijna niet te verwijderen, zeker op schilderwerk. Wat voor eigenaren van de panden de nodige ergernis en kosten voor het herstellen met zich meebrengt, schrijven Helmons en Akkaya. Ook vinden ze het afbreuk doen aan het straatbeeld. Daarom pleit de fractie voor preventieve maatregelen zoals coatings met een boomschorsstructuur, waardoor affiches en stickers niet plakken op straatmeubilair en verwante items. Het college wordt gevraagd zich eens in de mogelijkheden te verdiepen en met een voorstel te komen.