Doe mee met de jaarlijkse lokale erfgoedprijs en win 500 euro

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – De gemeente wil het Bergse erfgoed in het zonnetje zetten en eigenaren en initiatiefnemers stimuleren om op een eigentijdse en innovatieve manier met die historische nalatenschap om te gaan. Daarom, én om materieel en immaterieel erfgoed meer en breder onder de aandacht te brengen, is de lokale erfgoedprijs in het leven geroepen.

De gemeente roept particulieren, bedrijven, instellingen en andere initiatiefnemers uit Bergen op Zoom op om mee te doen. Om in aanmerking te komen voor de lokale erfgoedprijs moeten projecten in 2016 zijn opgestart of gerealiseerd. Het gaat om vormen van beheer van cultuurhistorisch erfgoed, restauratieprojecten en/of het in stand houden van erfgoed. Zowel materieel als immaterieel erfgoed komt voor de prijs in aanmerking. Tevens wordt gekeken naar de mate van publieksbereik, hoe op een creatieve en innovatieve manier met erfgoed wordt omgegaan en in hoeverre het project bijdraagt aan kennis en beleving van het erfgoed in Bergen op Zoom. 

Hoe je mee kunt doen, de voorwaarden en de tijdsplanning voor deze prijs vind je op www.bergenopzoom.nl/erfgoedprijs. Op 8 september wordt de prijs uitgereikt. De winnaar ontvangt € 500.