Douwe Bob en meer op PUUR Festival

INGEZONDEN MEDEDELING

BERGEN OP ZOOM – Sinds 2014 organiseert Gebouw-T het singer-songwriter en spoken word festival PUUR. Een festival dat draait om de kracht en de puurheid van muziek en verhaal. Headliner voor de aankomende editie op 7 april is de bekende singer-songwriter Douwe Bob, die solo zijn liedjes in Gebouw-T zal vertolken.

Douwe Bob behoeft inmiddels geen introductie meer. De Amsterdammer bracht in vier jaar tijd drie unaniem lovend ontvangen albums uit, won twee keer achter elkaar de prestigieuze Edison Popprijs, deed verdienstelijk mee aan het Eurovisie Songfestival en opende ook nog eens een eigen bar. In 2018 verschijnt hij als coach in het televisieprogramma The Voice Kids. Tevens komt er in het voorjaar van 2018 nieuwe muziek van de zanger uit. Op PUUR Festival gaat Douwe Bob terug naar de kern van zijn muziek, met alleen zijn gitaar en zijn wereldstem.

Meer moois

Naast Douwe Bob zijn er optredens van Luwten, Annelie, Dries en Mercy John. Luwten gooide afgelopen januari hoge ogen tijdens het prestigieuze Eurosonic Noorderslag Festival, waar alle talenten van de toekomst gepresenteerd worden. De electronische folk van de zangeres zorgt voor kippenvel bij toehoorders en zorgt voor een gevoel van sereniteit. De verstilde pianostukken van Annelie versterken dit gevoel. Mercy John gaat met zijn muziek juist meer richting de Americana. Zijn eerste album wordt door de kenners binnen het genre bejubeld.

Spoken word

In samenwerking met Bibliotheek Het Markiezaat is sinds vorig jaar het onderdeel spoken word aan het programma toegevoegd; Spoken Word zijn voordrachten in de vorm van een lezing of performance, met poëzie, gedichten, korte verhalen, columns, statements enzovoorts. Dit kan gesproken, gedeclameerd of gezingzegd worden, al dan niet met visuele of muzikale ondersteuning. Bevestigd voor Spoken Word zijn Arnhemse stadsdichter Jesse Laport, Vlaamse dichter Marian de Ridder en Rotterdamse schrijver Robbert Meijntjes.

Tijdens PUUR festival vinden op drie podia optredens plaats. Tickets voor het festival kosten €20,- en zijn onder andere verkrijgbaar via de site van Gebouw-T. Meer informatie is te vinden op www.gebouw-t.nl.

Foto: Gebouw-T