Dream or Donate actie: rolstoelbus voor Bergs schaaktalent

BERGEN OP ZOOM – Op de website Dream or Donate heeft Ilja Kalle, moeder van Erwin, een oproep geplaatst omdat haar zoon en gezin dringend een oplossing zoeken voor een kostbaar praktisch probleem. De 19-jarige Erwin heeft vanwege een spierziekte aangepast vervoer nodig en dat is prijzig. De hoop is om via donaties alsnog een aangepaste bus te kunnen aanschaffen.

Ilja schrijft: "Erwin is een jongen van 19 jaar, altijd goed gemutst en een knokker eerste klas. Volledig rolstoel afhankelijk, door de spierziekte SMA type 2. Bij deze progressieve spierziekte neemt kracht in de spieren steeds verder af  en is ademhalen door een afname van kracht in het middenrif ook steeds lastiger." Ze meldt tevens dat haar zoon zijn rug niet meer kan buigen en steeds wat minder energie overhoudt. Zijn levensverwachting is beperkt maar het gezin wil er uit halen wat er in zit. Juist daarom willen ze zo graag aangepast vervoer, zodat ze er op uit kunnen blijven gaan, bijvoorbeeld naar de schaaktoernooien waar Erwin serieuze scores wegzet.

Opgeven is geen optie!

De gemeent kan het gezin Kalle pas helpen als zij zelf een bus hebben. Dan is er namelijk budget voor aanpassingen beschikbaar, het voertuig zelf wordt echter niet vergoed. Daarom is de Dream or Donate actie opgezet door Ilja. Ze hoopt voldoende bijeen te verzamelen om een bus te kunnen aanschaffen, zodat Erwin nog steeds zo veel mogelijk overal naar toe kan. Eenvoudig vond ze het niet geeft ze toe in de oproep: "Het is een enorme drempel die je over moet. Maar soms is het kiezen tussen opgeven of hulp vragen. En opgeven is geen optie!"

Op de Dream or Donate site lees je haar hele verhaal en kun je bijdragen aan de bus voor Erwin.