Stijgende huizenverkoop in gemeente Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM – Er is duidelijk sprake van groei in het aantal huisverkopen. In Bergen op Zoom werd in vergelijking met het eerste half jaar van 2015 dit jaar meer dan 7% meer woningen verkocht. Rabobank – de grootste hypotheekverstrekker in ons land – voorziet een verdere stijging. De verwachting is ook dat de huizenprijzen verder zullen stijgen dan de 0,6% waarmee Bergen op Zoom het afgelopen half jaar te maken kreeg. Landelijk stegen de prijzen gemiddeld met ruim 4%.

Niet alleen in Amsterdam

“We zien landelijk een groei van 18% in het aantal verkooptransacties. De huizenprijzen zijn in vergelijking tot 2015 gemiddeld met 4,2% gestegen. De hausse die in met name Amsterdam is ontstaan zorgt mede voor deze stijging, maar als we die gemeente niet meenemen, is er nog altijd sprake van een gemiddelde stijging van 3,4%", aldus Richard van Diest. Hij is directeur Particulieren & Private Banking bij Rabobank Zuidwest-Brabant.  “In de gemeente Bergen op Zoom was er een stijging van meer dan 7% in het aantal woningtransacties. Het Provinciale gemiddelde was zelfs 16% en het landelijke gemiddelde 18%”.

Stijging goed verklaarbaar

“Er is sprake van een dalende werkloosheid en een verbetering van de koopkracht. Economisch komen we uit het dal en dat zorgt voor consumentenvertrouwen. Daarbij is er een krappere woningmarkt door onder meer een achterblijvend nieuwbouwaanbod en een grotere vraag. De stijging van het aantal woningtransacties is dus goed verklaarbaar. Ook de verbeterde betaalbaarheid van woningen, een historisch lage rente en de verwachting dat de huizenprijzen verder zullen stijgen zorgen hiervoor”, stelt Richard van Diest.

Extra inloopspreekuur Open Huizen Dag

Hij wijst erop dat Rabobank heel gericht klaarstaat voor aspirant-huizenkopers. “Wij hebben onze wekelijkse inloopspreekuren waarbij belangstellenden met al hun vragen op dit gebied vrijblijvend terecht kunnen. Daarnaast is onze ‘Hypotheek binnen een week’ zeer succesvol. Ook met de verhoogde vraag naar hypotheken maken wij dit waar. Tijdens de Open Huizen Dag op zaterdag 1 oktober hebben we een extra inloopspreekuur om aspirant-huizenkopers met hypotheekvragen meteen te kunnen helpen. In Bergen op Zoom zijn we die dag tussen 9.00 en 14.00 uur hiervoor speciaal geopend.”