Tilburgse moordenaar ook veroordeeld voor overval in Bergen op Zoom

BEN BOSCH / BERGEN OP ZOOM – De uit Tilburg afkomstige Manuel van V. werd een jaar geleden in België veroordeeld voor moord. Hij hoorde daar zelfs levenslang tegen zich eisen en zit die daar ook uit. Toch werd hij vandaag ook in Nederland voor een rechtbank veroordeeld, inzake overvallen die plaatsvonden in Bergen op Zoom, Baarle-Nassau, Chaam en Tilburg.

De 30-jarige crimineel handelde in veel gevallen niet alleen. Hij werd in bijna alle gevallen bijgestaan door een toenmalige vriendin, Tessa van D. uit Brakel (27). Ook de mislukte overval op het oudere echtpaar in Bergen op Zoom hebben ze samen op hun kerfstok. De moord op een 38-jarige Belgische makelaar pleegden ze eveneens samen. Hem brachten ze met tientallen messteken om het leven.

Ondanks verblijf in Belgische gevangenis toch straffen opgelegd

Levenslang is in België niet per se voor het leven, in tegenstelling tot Nederland. Voorlopig komt Van V. echter nog niet vrij. Dat was voor de Nederlandse rechtbank geen reden om hem niet te veroordelen voor de in dit land begane misdrijven. Er was door de officier van justitie 10 jaar geëist, de rechter heeft de moordenaar annex overvaller acht jaar gegeven. Zijn voormalige partner moet voor haar daden in België 23 jaar uitzitten en kreeg in Den Bosch voor medeplichtigheid aan de Nederlandse overvallen nog drie maanden. Tegen haar was een jaar geëist, aldus Omroep Brabant.