Drie leden No Surrender aangehouden voor zware mishandeling clublid

BERGEN OP ZOOM / OSS / AMSTERDAM / DEN HAAG – De politie heeft dinsdagmorgen drie mannen aangehouden die verdacht worden van de zware mishandeling van een 41-jarige Schiedammer op vrijdag 6 mei 2016 in een bosgebied in Bergen op Zoom. Zowel het slachtoffer als de verdachten zijn lid van motorclub No Surrender.

Het gaat om een 34-jarige Amsterdammer, een 26-jarige man uit Den Haag en een 46-jarige man uit Oss. De laatstgenoemde wordt tevens verdacht van de handel in harddrugs. 

Een 41-jarige Schiedammer deed op 10 mei 2016 vanuit het ziekenhuis aangifte van zware mishandeling. Hij vertelde lid te zijn van No Surrender en verklaarde dat hij op vrijdag 6 mei was mishandeld, na de begrafenis van de vader van een clublid in Bergen op Zoom. Clubleden namen hem in de auto mee naar een bosgebied. Daar werd hij door hen meerdere keren geslagen en geschopt. Hij werd vervolgens thuis afgezet, waarna zijn vriendin hem naar het ziekenhuis bracht. Daar bleek hij verschillende ernstige verwondingen te hebben, namelijk botbreuken in gezicht, bovenlichaam en ledematen. Clubleden zouden hem vervolgens tijdens een bezoek in het ziekenhuis opgedragen hebben om op social media te melden dat hij een motorongeluk had gehad.

Onderzoek

De politie heeft na de aangifte van de Schiedammer een nader onderzoek ingesteld. Vanmorgen werden hierdoor drie mannen aangehouden, met toestemming van de officier van justitie. Op de woon- en verblijfsadressen van de verdachten en in een boksschool in Oss is onder leiding van de rechter-commissaris naar bewijsmateriaal gezocht. Daarbij werd ook een speurhond ingezet. De recherche en het Openbaar Ministerie zetten het onderzoek naar de mogelijke opdrachtgever(s) en het motief van de mishandeling voort. Meer aanhoudingen in deze zaak worden niet uitgesloten, meldt de politie.

Bron: Politie.nl