Drie mannen in auto beschoten op Markiezaatsweg

BERGEN OP ZOOM – Zondagmorgen meldden zich op het politiebureau in Bergen op Zoom drie mannen die zeiden zojuist beschoten te zijn. Het schietincident zou even na 07.00 uur hebben plaatsgevonden op de Markiezaatsweg. Geen van de mannen was gewond en ook de auto waarin zij reden was niet beschadigd. De schutter was een bekende van het drietal, dat enorm was geschrokken en na het incident direct naar het politiebureau reed.

Door politiemedewerkers van Forensische Opsporing is een onderzoek gestart op de plaats waar de mannen aangaven dat er geschoten was. Er werden inderdaad sporen aangetroffen die erop duidden dat het incident had plaatsgevonden. De verdachte was bekend dus er is vervolgens meteen een arrestatieteam opgeroepen dat op zoek ging naar de mogelijk nog gewapende verdachte, een man van 38 uit Bergen op Zoom. 

Aangehouden

Omstreeks 13.30 uur reden de auto’s van het arrestatieteam achter de auto waarin de verdachte zat. Die kreeg dit op de Marconilaan in de gaten en probeerde er vandoor te gaan, maar dit lukte hem niet meer. Twee auto’s van het arrestatieteam hebben hem tot stoppen gedwongen door tegen zijn auto aan te rijden. De verdachte kon toen geen kant meer op. Hij is aangehouden door gemaskerde leden van het arrestatieteam en overgebracht naar het politiecellencomplex, waar hij op een later tijdstip gehoord gaat worden door rechercheurs. Door agenten is tevens huiszoeking gedaan in zijn woning.

Bron: Politie.nl