Drie mannen, waaronder één Bergenaar, aangehouden voor schietincident Roosendaal

ROOSENDAAL / BERGEN OP ZOOM – Maandagmiddag vond in Roosendaal, op de kruising van de Van Coothlaan en de Bredaseweg, een schietincident plaats. Eén van de aangehouden betrokkenen komt uit Bergen op Zoom.

Het operationeel centrum van de politie kreeg rond 14.10 uur een melding dat er enkele keren was geschoten. Diverse politie-eenheden gingen met spoed naar deze locatie. Er werden geen gewonden aangetroffen. Een 35-jarige man meldde zich bij de politie en deed aangifte van het incident. Vermoedelijk ligt de oorzaak in de relationele sfeer.

Politieonderzoek

Tijdens de zoektocht naar de schutters is een politiehelikopter ingezet. De omgeving werd afgezet en er werd een sporenonderzoek ingesteld, waarbij enkele hulzen werden aangetroffen. Tevens zijn meerdere getuigen verhoord. In de buurt van de Laan van Henegouwen en aan de Sophiastraat trof de politie twee auto's aan die mogelijk met het incident te maken hadden. Deze zijn in beslag genomen en door een takelbedrijf weggesleept.

Aanhoudingen

De politie heeft later die middag in Roosendaal drie mannen aangehouden, vanwege hun vermoedelijke betrokkenheid bij het incident. Het gaat om twee inwoners uit Roosendaal van 22 en 23 jaar, en een 30-jarige man uit Bergen op Zoom. Zij zijn voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht.

Informatie is welkom

De politie is op zoek naar mensen die meer over dit incident kunnen vertellen. Hen wordt gevraagd te bellen met 0900-8844 of zich via het Politie WhatsApp nummer 06 – 1220 7006 te melden. Anoniem melden is ook mogelijk: 0800-7000. En er is online een tipformulier in te vullen.

Bron: Politie.nl