Dronkeman (29) richt ravage aan bij wegrijden na horecabezoek

Bron: Politie RE Zeeland-West-Brabant

BERGEN OP ZOOM – Een dronken bestuurder heeft gisterenavond een ravage veroorzaakt op een parkeerterrein aan de Antwerpsestraatweg. Bij het wegrijden beschadigde hij diverse wagens. Volgens de politie zouden zeker vier auto’s te zijn beschadigd, door het bezopen rijgedrag van de chauffeur. De man, een 29-jarige Bergenaar, kon dezelfde avond worden aangehouden. Hij moest zijn roes uitslapen in de cel en zal vandaag verder worden verhoord.

"Omstreeks kwart voor elf 's avonds meldden diverse getuigen dat de bestuurder van een personenauto meerdere voertuigen had beschadigd", zo laat de politie vandaag weten in een verklaring.  De getuigen wisten wie de dader was en seinden de politie in. "De auto van de betreffende 29-jarige man uit Bergen op Zoom was flink beschadigd. Hij moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij flink gedronken had. De man is aangehouden en overgebracht naar een politiecel." De eigenaren van de vernielde wagens hebben aangifte gedaan, aldus de politie.

Reactie van de moeder

Via de Facebook-pagina van KijkopBergenopZoom.nl heeft inmiddels een lezeres gereageerd, die meldt de moeder te zijn van de 29-jarige man. Volgens haar komt de lezing die de politie heeft gegeven, niet overeen met de waarheid. "De jongeman heeft zelf de politie gebeld, heeft zijn roes niet in een politiecel uit moeten slapen, wordt vandaag niet verder verhoord", zo merkt ze op. "Aangezien de jongeman mijn zoon is, weet ik zelf wel of 'ie de nacht in de cel heb doorgebracht. Hij was vóór 02.00 uur weer al thuis. Dat zegt genoeg, denk ik…"