Dronken snorfietser (23) op vlucht voor politie

BERGEN OP ZOOM – Een 23-jarige man uit Sint-Annaland heeft is zaterdagavond opgepakt, nadat hij met zijn snorfiets een stopteken van de politie had genegeerd. De man bleek dronken en een blaastest wees uit dt hij bijna twee keer zoveel alcohol in zijn bloed had als was toegestaan. Ook kon hij geen rijbewijs overleggen en als klap op de vuurpijl pleegde hij verzet bij zijn aanhouding waardoor een agent ten val kwam. Voor al deze feiten kreeg de man een proces-verbaal.

Twee 'bikers' van de politie zagen zaterdagavond, tijdens het voorweekeinde van de Vastenavend, rond kwart voor elf op de Potterstraat een man met een bijrijder op een snorfiets rijden. De fietsagenten gaven de man een stopteken, om hem te controleren. De bestuurdervroeg of hij zijn brommer even aan de kant mocht zetten. Dat vonden de agenten goed. Ze zagen echter dat hij vervolgens doorreed door het uitgaanspubliek.

Stopteken genegeerd, agent valt

Ze reden hem achterna waarbij één van de fietsagenten haar rechterhand uitstak en een arm vastpakt van de bijrijder. Deze riep daarbij: "Stoppen nu." De bestuurder maakte daarop een stuurbeweging naar links waardoor de agent ten val kwam. Even verderop kon de bromfietser door andere agenten alsnog in de kraag worden gevat. De snorfietser verklaarde dat het niet zijn bedoeling zou zijn geweest om de politie te ontvluchten, maar kreeg desondanks toch een fiks proces-verbaal aan zijn broek.

Bron: Politie RE Zeeland/West-Brabant