Vechtersbazen (21, 25) aangehouden na mishandeling

BERGEN OP ZOOM – Twee broers van 21 en 25 jaar zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Lievevrouwestraat aangehouden, nadat de jongste van hen een 19-jarige Bergenaar op straat had mishandeld. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De 25-jarige verdachte is ook aangehouden nadat hij de agenten tijdens de arrestatie van zijn jongere broer beledigde.

Surveillerende agenten zagen omstreeks half drie, dat op de Lievevrouwestraat een vechtpartij gaande was, waarbij het slachtoffer inmiddels op de grond lag. Terwijl de dienders daar ingrepen werden zij aangevallen door een man met een roze trui. Deze 21-jarige jongeman werd overmeesterd en aangehouden. De agenten werden tijdens de actie beledigd door een andere stapper, naar later bleek een oudere broer van de al aangehouden verdachte. Ook hij werd aangehouden. Uit de camerabeelden blijkt dat hij de stapper die op de grond lag, geschopt heeft. Het slachtoffer, een 19-jarige man uit Bergen op Zoom, werd in de ambulance behandeld en daarna naar het ziekenhuis vervoerd. Hij gaf aan vooralsnog geen aangifte te willen doen. Zijn letsel is onbekend.

Camerabeelden

Uit een eerste onderzoek is bekend geworden dat het slachtoffer het tijdens het stappen aa de stok kreeg met de twee broers. Daarbij werd het slachtoffer geslagen en terwijl hij op de grond lag geschopt. Een deel van de mishandeling is vastgelegd op camerabeelden.

Bron: Politie RE Zeeland/West-Brabant