Dronken vrachtwagenchauffeur rijdt lantaarnpaal omver

BERGEN OP ZOOM – Zaterdagavond zijn twee vrachtwagenchauffeurs uit Bulgarije op de A58 aangehouden op verdenking van rijden onder invloed en het omverrijden van een lantaarnpaal.

Een oplettende weggebruikster belde omstreeks 18.13 uur de meldkamer. Zij vertelde dat een vrachtwagen met hoge snelheid over de Gagelboslaan slingerende en een lantaarnpaal compleet omver had geramd. De chauffeur is na dit incident verder gereden zonder zelfs maar vaart te verminderen. Zij bleef achter de vrachtwagen aan rijden en leidde op deze manier opgeroepen agenten naar de ‘brokkenpiloot’. Die was intussen op de A58 een parkeerplaats bij een tankstation opgereden.

Veel te veel gedronken

Agenten constateerden dat de vrachtwagen aan de bijrijderskant en voorzijde flinke schade had opgelopen. Zowel de 27-jarige bestuurder als de 31-jarige bijrijder werden voor verhoor meegenomen naar het bureau. Daar is bij de bestuurder een ademanalyse afgenomen. Hij bleek bijna vier maal de toegestane alcohollimiet te hebben overschreden (= 900 ug/l). Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Beide mannen zijn na verhoor weer vrijgelaten.

Bron: Politie.nl