Drugs en grondstoffen in appartement gevonden

BERGEN OP ZOOM – Agenten die een sterke henneplucht roken bij een appartementencomplex aan de Beukstraat zijn in een van de appartementen gestuit op drugs en grondstoffen voor de productie van drugs. De 34-jarige bewoner is later op de avond elders in Bergen op Zoom aangehouden.

Na meldingen van een sterke henneplucht bij de woning gingen agenten rond 13.00 uur naar het pand toe. Ze zagen dat er twee mannen uit de woning vluchtten. Die mannen konden niet achterhaald worden. De politie ging met een machtiging de woning binnen en trof er verschillende chemicaliën aan die gebruikt kunnen worden voor de productie van synthetische drugs. Vanwege de mogelijke gevaren gingen de dienders het pand uit, in afwachting van Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen. Dat zijn politie-collega’s gespecialiseerd in het opruimen van drugslabs en de grondstoffen die gebruikt worden bij die productie.

Doorzoeken woning

Nadat de grondstoffen voor synthetische drugs zijn afgevoerd, werd de woning onder leiding van de rechter-commissaris doorzocht. Die zoeking gaat ook vrijdag 26 januari nog door. Rond 23.00 uur is de bewoner van het appartement elders in Bergen op Zoom aangehouden en vastgezet. De politie doet verder onderzoek naar de zaak.

Bron: Politie.nl