Drugsauto aangehouden na dollemansrit

BERGEN OP ZOOM / HOOGERHEIDE – Maandagmiddag is een 21-jarige man uit Hoogerheide aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Hij is in verzekering gesteld en zit nog vast in een politiecellencomplex.

Surveillerende agenten van het Verkeersteam werden op de A4, rond 14.50 uur, voorbij gereden door een personenauto. Door de agenten werden de gegevens van het voertuig opgevraagd en toen kwamen zij erachter dat de auto voorkwam bij diverse situaties waar drugs in het spel waren. Hierop besloten ze de auto en de bestuurder te controleren. Ze gaven het voertuig een stopteken, maar de bestuurder gaf hier geen gehoor aan. Hij verhoogde zijn snelheid en maakte verschillende gevaarlijke verkeersovertredingen. Hij nam bijvoorbeeld een rotonde via de linkerkant en reed ongeveer 160 km/u waar je maximaal 80 mag rijden.

Achtervolging

De agenten zetten de achtervolging in, maar konden niet voorkomen dat ze de auto in een woonwijk even uit het oog verloren. Inmiddels waren ook andere politie-eenheden op de hoogte gesteld dat de achtervolging gaande was. Een paar minuutjes later werd de auto, zonder bestuurder, aangetroffen op een parkeerplaats aan de Olympialaan in Bergen op Zoom. Door een takelbedrijf is de auto weggesleept en naar een plaats gebracht waar medewerkers van het team Forensische Opsporing grondig onderzoek aan de auto kunnen doen.

Tas met hennep

Een getuige, die de achtervolging had gezien, meldde zich bij de agenten die naar de bestuurder aan het zoeken waren. Hij vertelde hen dat hij had gezien dat er een plastic boodschappentas uit de achtervolgde auto was gegooid. De tas die door de getuige was omschreven, werd aangetroffen op de Antwerpsestraatweg. In de tas zat ongeveer 100 gram hennep.

De bestuurder van de auto is door politiemensen ook gevonden. De man liep op de Langeweg en gedroeg zich verdacht. Hij liep schichtig om zich heen te kijken en toen agenten vroegen of hij soms de sleutel van een auto bij zich had, kwam de sleutel van het achtervolgde voertuig uit zijn zak. De man is aangehouden en overgebracht naar een politiecel. De man wordt dinsdag verder gehoord over de zaak. Omdat de man zoveel gevaarlijke toeren uithaalde in de auto, wordt bekeken of zijn rijbewijs kan worden ingevorderd. Dit gaat in overleg met de Officier van Justitie.

Bron: Politie.nl