Drugsvondst na aanrijding op A4

BERGEN OP ZOOM – Politiemensen hebben vrijdagavond op de A4 een 27-jarige man en een 18-jarige vrouw uit België aangehouden op verdenking van rijden onder invloed en drugsbezit. Dit gebeurde kort nadat het tweetal betrokken was geweest bij een eenzijdige aanrijding op de afrit Bergen op Zoom-Zuid.

Kort voor 20.45 uur kreeg de Gemeenschappelijke Meldkamer de melding dat een automobilist tegen een boom was gereden. De hulpdiensten, ambulance, brandweer en politie, rukten vervolgens uit. Ambulancepersoneel keek ter plaatse de inzittenden van de auto na.

Het Belgische duo, zonder vaste woon- of verblijfplaats, bleek sterk naar alcohol te ruiken. Bovendien zagen de politiemensen in de auto allerlei drugsgerelateerde spullen liggen, zoals aluminiumfolie, aanstekers en een snuifbuisje. Daarom moest het tweetal meewerken aan een blaas- en speekseltest. Daaruit bleek dat ze onder invloed waren, de bestuurder vermoedelijk van alcohol en drugs.

Hennep en heroïne

Bij nader onderzoek bleek dat in de kofferbak een plastic zak met 90 gram henneptoppen lag. De drugs zijn in beslag genomen en het tweetal is aangehouden, op verdenking van rijden onder invloed en overtreding van de Opiumwet. In de tas van de vrouw troffen agenten later die avond ook nog twee potjes met daarin vermoedelijk heroïne aan. Deze zijn eveneens in beslag genomen. Van de bestuurder is voor nader onderzoek bloed afgenomen, om vast te kunnen stellen wat hij precies heeft gebruikt. De man en de vrouw zijn bij Torentijd (de gevangenis in Middelburg) afgeleverd en hebben de nacht in de cel doorgebracht. Ze worden vandaag verhoord.

Bron en foto: 112 Markiezaten (voor al je 112-nieuws uit de regio)