Dumpers van drugsafval aangehouden

ROOSENDAAL – De politie heeft vier mannen aangehouden, die ervan verdacht worden vorig jaar betrokken te zijn geweest bij het dumpen van chemisch drugsafval in de Roosendaalse Vliet. Er was ook een Bergenaar onder hen.

Begin februari werd in Amsterdam een 35-jarige inwoner van die stad aangehouden Hij is voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. De man is verhoord en mocht twee dagen later het cellencomplex verlaten. De politie was ook nog op zoek naar een 43-jarige man uit het Belgische Essen. Hij is afgelopen vrijdag door de Belgische politie overgedragen en voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. Na meerdere verhoren werd hij maandag weer in vrijheid gesteld.

Proces-verbaal

Op maandag 29 juli 2019 werd melding gemaakt van een dumping van afvalstoffen, vermoedelijk afkomstig van de productie van synthetische drugs. Deze dumping had plaatsgevonden in het oppervlaktewater van de Roosendaalse Vliet. In het kanaal waren ongeveer 140 jerrycans gedumpt. Door de politie is daarna onderzoek ingesteld naar de veroorzakers en de herkomst van deze afvalstoffen. Door dit onderzoek werd in november de locatie van een laboratorium achterhaald. Er vond toen een onderzoek plaats bij een woning aan de Fianestraat in Bergen op Zoom, waar in een schuur achter de woning een MDMA drugslab werd aangetroffen.

Diezelfde dag werden een man (34) uit Bergen op Zoom en een man (57) uit Rucphen aangehouden, die in verband zijn gebracht met dit drugslab. Er werd die dag nog een tweede MDMA drugslab aan de Weststraat in Bergen op Zoom aangetroffen. De politie onderzoekt nog het verband tussen deze twee laboratoria. Tegen het viertal wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bron en foto: Politie.nl