Inschrijving voor belangstellenden geopend

BRABANTSE WAL (ingezonden mededeling van Samen in de Regio, bewerkt door de redactie) – In de week van 16 tot en met 21 maart is het weer zover. Het is de week van Kijk Binnen Bij Bedrijven. Samen in de Regio is initiatiefnemer en organisator. Mensen die willen komen kijken bij de deelnemende bedrijven en organisaties kunnen zich vanaf nu inschrijven.

Bedrijven en organisaties op de Brabantse Wal zetten hun deuren open. Iedereen die eens binnen wil kijken is welkom. Of je gewoon nieuwsgierig bent, op zoek bent naar een baan of stageplaats, vrijwilligerswerk of ter oriëntatie op een vervolgstudie; binnenkijken levert altijd wat op. Op de website www.kijkbinnenbijbedrijven.nl staan alle deelnemers vermeld. Belangstellenden kunnen zich via die website aanmelden bij de bedrijven en organisaties.

Gevarieerd aanbod

Het is de derde editie van Kijk Binnen Bij Bedrijven, die in maart van start gaat. Met een lijst van bijna negentig bedrijven en organisaties die mee doen, is er ruime keuze. Bovendien een gevarieerd aanbod verspreid over de drie gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht. Op de website lees je wat de deelnemende organisaties te bieden hebben (zoals vacatures, vrijwilligerswerk en/of stageplekken) en op welke momenten in die week de deuren bij hen open staan.

Er kan vaak meer dan je denkt

Een kijkje nemen is van harte aan te bevelen. Het is een uitgesproken kans om te weten te komen wat de regio te bieden heeft. Vaak zijn de mogelijkheden bij bedrijven uitgebreider dan menigeen denkt. Een bezoek geeft bovendien een indruk van de mensen die er werken, de werksfeer en de werkzaamheden. Het helpt om een goede keuze te maken voor de toekomst. Wat past bij mij, wat vind ik wel en niet in dat bedrijf? “Het is belangrijk dat we scholieren, studenten, werkzoekenden en vrijwilligers faciliteren bij het maken van een goede keuze. Als je talent inzet op de juiste plek wordt een baan of vrijwilligerswerk nog leuker”, vertelt Anita Karremans van Samen in de Regio.

Aanmelden voor een bezoek aan een bedrijf of organisatie kan tot 14 maart, op zoveel plekken als men zelf wil. Ook nieuwe bedrijven en organisaties melden zich nog aan. Het is dus de moeite om de lijst van deelnemers op de website regelmatig te checken.