Dweilband Leutig Spul komt met eigen biertje

BERGEN OP ZOOM / KRABBEGAT – Om op het 22-jarig jubileum te kunnen proosten heeft dweilband Leutig Spul iets bijzonders bedacht. Het gezelschap introduceert een eigen bier, Spulleke genaamd. Een licht, amberkleurig gerstenat dat in samenwerking met brouwerij Sterck tot stand is gekomen.

Het bier, met een alcoholpercentage van 5,22 procent, is nog niet verkrijgbaar maar al wel te bestellen. Liefhebbers en andere nieuwsgierigen moeten nog even geduld hebben. Tegen de Vastenavend is het klaar, zodat de Krabben echt Bergs bier kunnen drinken.

Eerste vat

Op 2 februari, de zondag na het Neuzebal, wordt het bij café ’t Slik gepresenteerd en daar zijn dan tevens de bestellingen op te halen. Om 14.11 uur wordt het eerste vat aangeslagen en kan er geproefd worden. Daarna is het ook in ander cafés verkrijgbaar, waaronder de Schorre, het Groene Paard, Oosterwaal, de Grote Slok en de Loco. Er zijn tevens cadeaubonnen verkrijgbaar, bijvoorbeeld voor wie de Sint of kerstman een handje wil helpen. De bandleden zijn ervan overtuigd dat het een heerlijk biertje wordt en dus een extra feestelijke Vastenavend. Proost en agge mar leut et!

Meer weten of bestellen? Kijk eens op de website van dweilband Leutig Spul.

Foto's: Tony Perez