Echtpaar Broos-Sebregts viert 65-jarige bruiloft

BERGEN OP ZOOM – Rinus Broos en Corrie Broos-Sebregts vieren dit weekend dat ze 65 jaar getrouwd zijn. Dat doen ze op zondag met een gezellig samenzijn bij 't Appeltje, maar een dag eerder al kwam wethouder Patrick van der Velden ze als loco-burgemeester feliciteren namens het college van B en W.

Rinus is dit jaar 90 geworden en zijn vrouw Corrie is 86. Omdat hij niet meer zo goed ter been is, komen ze wat minder vaak de deur uit maar de spirit is nog goed in huize Broos-Sebregts. Rinus was een fervent sporter en heeft zich vooral ingezet bij MOC. Daar kende hij Patrick van der Velden ook nog van, ze zaten er ooit allebei in de jeugdcommissie. De wethouder bevestigt: "Daar hebben we samen onder meer 16 jaar het Jan Bogers Toernooi georganiseerd. Daarom kwam ik hier vroeger geregeld over de vloer."

Mooie Koninginnedag

Corrie en Rinus, eigenlijk Marinus, hebben 'iets' met elkaar gekregen op 31 augustus 1947. "Het was Konininnedag", vertelt Rinus. "En we liepen door de stad." Corrie vult aan: "Toen gingen we 'Vierkantje lopen'. Dan liepen de meiden de ene richting op en de jongens de andere. Zo kwam je elkaar steeds tegen. Ik kende Rinus nog niet zo goed maar keek wel naar 'm."

Later die dag werd het meer dan kijken. Rinus: "In het Van Duinkerkenpark was wat te doen. Er waren versierde bootjes op het water. Op weg daar naar toe, bij de Dikke Boom, kwam ik Corrie weer tegen. We besloten samen op te lopen en zijn bij elkaar gebleven." Later die dag bracht hij haar netjes thuis, in Halsteren. "Hij werd door m'n moeder meteen binnen gevraagd", vertelt Corrie. "En we zijn daarna altijd bij elkaar gebleven. Ik werkte bij de Liga, Rinus bij de garage van Willem Appels. En hij zorgde altijd dat ie me kon wegbrengen en ophalen als ik moest werken."