Een bijzondere oproep om een uniek zwemtalent te steunen

EEN INGEZONDEN MEDEDELING VAN ONZE COLLEGA SONN FRANKEN (BOZINBEELD):

Stem jij op een uniek zwemtalent?

 
Suzie Pellis is geboren in 2007 en is verzot op zwemmen. Maar Suzie is niet zomaar een meisje dat graag in het zwembad te vinden is. Nee, Suzie wil zich het liefst meten met andere zwemsters en mag dan ook meer dan gepassioneerd genoemd worden. De resultaten zijn er ook naar. Ik kreeg al vaker de mededeling dat dit fanatieke kleine meisje ergens een wedstrijd gewonnen had. Het werd dan ook eens tijd dat ik zelf een kijkje ging nemen.
 
Suzie is lid van zwemvereniging Hieronymus te Roosendaal. Ik werd hier op zondag 17 september vriendelijk ontvangen en kreeg alle gelegenheid om foto’s te schieten. De passie waarmee zelfs de allerkleinsten om ’t hardst met elkaar strijden is gewoonweg adembenemend. Het viel me ook op hoe strak alles door deze zwemvereniging georganiseerd wordt. Al mijn vragen werden door de voorzitter geduldig beantwoord. Je krijgt ook direct respect voor alle zwemmers en zwemsters. Hoewel ik in mijn jonge jaren verliefd was op zwemmen en graag kilometers lang baantjes trok in het Scheld of bij Gorishoek, tegen dit zwemgeweld zou ik beslist niet opgekund hebben. Ik zie met stijgende verbazing alle wedstrijden aan. Dan is Suzie aan de beurt.
 
Suzie draait met gemak een persoonlijke record, daarbij wordt ze zelfs eerste. Behalve dat dit een enorme prestatie is voor zo’n klein meisje, komt er nog een bijzonder aspect om de hoek. Suzie mist haar rechter onderarm en zwemt desondanks mee in de reguliere zwemcircuits. Behalve dat ze haar leeftijdsgenoten bijhoudt, wint ze dus ook regelmatig. Zoals vorig jaar toen ze de titel “Nederlands paralympisch miniorenkampioen” op alle slagen behaalde, zowel in het 25 als 50 meter bad.
 
Behalve dat Suzie hard traint bij haar eigen vereniging Hieronymus, is haar talent verder doorgedrongen. Hierdoor volgt ze ook trainingen in Amersfoort bij het paralympisch miniorenteam van de KNZB alsmede ook bij het regionaal trainingscentrum in Eindhoven. Het is duidelijk dat we te maken hebben met een uitzonderlijk talent. Een meisje dat zelf niet zo in de belangstelling wil staan maar gewoon graag zwemt en haar krachten graag meet met haar leeftijdsgenoten.
 
Zwemvereniging Hieronymus heeft Suzie Pellis genomineerd in de categorie “Sporters met een lichamelijke en / of zintuiglijke beperking”. Hiermee doet Suzie mee aan de verkiezing Uniek Sporttalent 2017. Als ze zou winnen, wint ze zelf een wensvervulling; een training volgen van een topcoach of aanwezig zijn bij een groot evenement. De vereniging krijgt dan 5000 euro om het sporten voor mensen met een beperking te promoten en beter toegankelijk te maken. Oftewel; om meer sporters met een beperking het zwembad in te krijgen.
 
En dit leidt ons tot de volgende oproep: Om te winnen moet Suzie zoveel mogelijk stemmen krijgen. Vanaf 1 oktober kunnen we allemaal stemmen. Ga daartoe naar www.unieksporten.nl.
 
Je mag zelfs iedere dag opnieuw stemmen. Dus deel deze oproep, zet hem bij je favoriete pagina’s, roep vrienden, familie, collega’s en mensen op je school en omgeving op om op dit unieke talent Suzie Pellis te stemmen.
 
Oh ja, de wedstrijdzondag op 17 september? Suzie won haar 400 meter vrije slag en haar 100 meter schoolslag, waarbij ze beide keren haar persoonlijk record verbrak.
 
Zwemvereniging Hieronymus, hartelijk dank voor de geweldige ontvangst en de geduldige tekst en uitleg. Wij van BoZinBeeld.nl komen beslist nog eens terug.

Foto's: Sonn Franken