Een boodschap van Volkan: Even pas op de plaats

Meestal heeft Volkan Tasdan op vrijdag een column voor ons. Deze keer heeft hij een brief met een boodschap voor de Bergenaren.

Mijn lieve Bergen op Zoom,
 
Na Philip Morris, het verkeerspleintje dat er niet kwam, evenals een hbo die er naar alle waarschijnlijkheid nooit komt en dan nu het onderspit delven wat betreft het ziekenhuis. Tel daarbij op alle trammelant rondom de stadsspeeltuin en zwembad de schelp, en het drama is compleet.
 
Als het de eredivisie zou zijn, zouden wij nu ergens in de degradatiezone voetballen als gemeente. Maar misschien moeten wij de nacompetitie overslaan en direct degraderen. Meestal kom je dan ook veel sterker weer terug.
 
Als een houthakker jarenlang zonder na te denken blijft doorhakken, zal hij trots kijken naar al zijn gedane werk, maar als hij daarna merkt dat hij na een tijdje met dezelfde energie minder voor elkaar krijgt is de grootste fout die je kunt maken, langer doorgaan en meer investeren. Het is dan even tijd om te stoppen en de bijlen aan te scherpen. Slijpen hoeft geen geld te kosten, dat hebben we sowieso niet, maar een pas op de plaats en even alles op een rijtje zetten is effectiever dan alle drama te bedekken met een roze deken door te leunen op het feit dat wij een mooie historische stad zijn met een prachtige geschiedenis.
 
De bewoners van mijn allerliefste Bergen op Zoom verdienen beter. Transparantie, inspraak en helderheid. Dan moeten de bewoners niet met moddergooien en constant met het vingertje wijzen, zo komen we er ook niet. Net als in de eredivisie draait het om het team. Ook dit is een teamsport. De gemeente moet dan geen dure spelers kopen, wij hebben gezien dat een Ronaldo ook niet bijdraagt aan succes, maar net als Ajax: samen, doordacht naar winst en vooruitgang.
Columns en blogs betreffen een mening of idee van de auteur in kwestie. Natuurlijk staan we als redactie achter deze schrijvers, anders zouden we hun werk niet publiceren. Maar een tekst als deze hoeft niet per se onze journalistieke mening te vertegenwoordigen. Integendeel, wij worden ook graag 'geprikkeld' door columnisten en bloggers. Al proberen we onze algemene berichtgeving zo objectief mogelijk te houden.
Redactie KijkopBergenopZoom.nl