Eenmalige vertoning film ‘Cor & Henk, weervissers van de Oosterschelde’

BERGEN OP ZOOM – Op zondag 19 november aanstaande vertoont Cinema Kiek in de Pot, in samenwerking met Cinema Paradiso, de film ‘Cor & Henk, weervissers van de Oosterschelde’. Een 50 minuten durende docufilm van filmmaker Edward Snijders over de weervissers Cor van Dort en Henk van Schilt.

Deze film is in première gegaan tijdens het internationale filmfestival Film by the Sea in Vlissingen. Op zondag 19 november wordt de film -eenmalig- vertoond in Cinema Kiek in de Pot. Liefhebbers van (natuur)documentaires zullen ongetwijfeld aan hun trekken komen met deze bijzondere docu over een uniek ambacht.

Al 70 jaar aan het werk

Voor de film volgde filmmaker Edward Snijders een jaar lang weervissers Cor van Dort en Henk van Schilt. De 85-jarige Cor heeft zijn 70-jarig jubileum als visser al gevierd maar werkt dóór, samen met zijn schoonzoon Henk die eenzelfde passie voor vis en natuur deelt. In het tien weken durende ansjovisseizoen maken zij dagen van 24 uur om te vissen en te waken. Voor en na deze periode is het buffelen in de bossen van Bergen op Zoom om de stammen voor de fuiken te zagen en het hout naar de zandbanken van de Oosterschelde te vervoeren.

De film laat de Oosterschelde zien in al haar schoonheid, zit dicht op en midden in het werk van Cor en Henk en van de helpende handen van de vrijwilligers. Als voorfilm vertoont Cinema Paradiso een korte natuurfilm over het Markiezaatsmeer ‘Vogelparadijs aan de rand van Brabant’ van Mark Kapteijns. Het programma begint op zondag 19 november om 11:15 uur.

Kaarten zijn te reserveren via de website van Cinema Kiek in de Pot.