Eerste fase nieuwe wijk ScheldeVesting feestelijk geopend

BERGEN OP ZOOM – Op vrijdagmiddag is het eerste deel van de nieuwe wijk ScheldeVesting geopend, samen met de nieuwe bewoners, de projectontwikkelaars en wethouder Patrick van der Velden. Het sfeertje was meteen goed, veel toekomstige buurtgenoten blijken al bekenden van elkaar. De symbolische overdracht was een mooie stap maar ze kijken vooral uit naar het moment dat de échte sleutel wordt overhandigd.

De bijeenkomst begon met een gezamenlijk drankje op het terrein van het ernaast gelegen Groot Arsenaal. Daar bleek dat het al behoorlijk klikt tussen de aanstaande bewoners. Ze hebben elkaar ook al een aantal keren eerder ontmoet, dus velen zijn inmiddels bekenden van elkaar. Iedereen stond er vooral te trappelen om een kijkje te mogen nemen in en om hun nieuwe woning. Kort daarop werd het gezelschap dan ook genodigd om mee te lopen. Dat was niet aan dovemansoren gericht.

Nu al gezellig

Op de plaats van bestemming werd iedereen hartelijk welkom geheten door een vertegenwoordiger van de bouwbedrijven en projectontwikkelaars. Er waren natuurlijk felicitaties voor de toekomstige bewoners maar ook complimenten voor de samenwerking met onder meer de gemeente, én voor de bouwers die ondanks de natte winter stug wisten door te werken. Het resultaat mag er zijn: een nu al gezellig ogende wijk waarin geen woning hetzelfde is. Iedere toekomstige huiseigenaar had zeggenschap over de opbouw, indeling en inrichting en dat is zichtbaar. Het maakt dat het buurtje meteen karakter heeft.

Ook wethouder Patrick van der Velden is onder de indruk van het resultaat. "Als dit acht jaar eerder beschikbaar was geweest had ik hier waarschijnlijk ook gewoond", liet hij zich ontvallen. Hij feliciteerde de buurtgenoten van harte met 'hun' ScheldeVesting en overhandigde er een paar een symbolische sleutel. Daarna moest er natúúrlijk nog een lint worden doorgeknipt en kon iedereen eindelijk een blik gaan werpen in hun eigen stulp.

Meer foto's zien? Klik hier!