Eerste gezamenlijke musical peuters en kleuters Het Kompas een succes

BERGEN OP ZOOM – Peuterjuf Angelique de Nijs en kleuterjuf Jacqueline Plasmans zijn supertrots! Net als de kids zelf trouwens. Op dinsdag voerden de peuters en kleuters van de kinderopvang bij basisschool Het Kompas samen een musical op. Het was spannend maar een vooral een groot succes.

“Het is heel bijzonder om peuters en kleuters samen op te laten treden”, vertelt Angelique. “De allerkleinsten zijn natuurlijk moeilijk te regisseren en vinden het ook best een beetje griezelig in het begin.” Dat is goed te zien als ze peuters binnenkomen. De gezichtjes staan op een mix van timide en afwachtend, maar dat verandert gelukkig snel als het spel begint. “Ze kijken vaak nogal op tegen die veel grotere kleuters”, aldus de juf. “En dan zitten er ook nog volwassenen naar ze te kijken.” Toch waren zowel de ochtend- als de middaguitvoering een succes. Allemaal blije gezichten na afloop, bij de spelertjes en het publiek.

Niet alleen leuk, ook waardevol

De opgevoerde musical is een bewerking van het prentenboek ‘We hebben er een geitje bij’ en gemaakt door de Kleuteruniversiteit. Jacqueline: “We zagen op hun Facebookpagina deze musical voorbij komen en waren meteen enthousiast. Min of meer spontaan is toen besloten er een gezamenlijk project van te maken, met de kleuters en de peuters. We hebben er vijf weken voorbereiding in gestoken en dat was het waard.” Haar collega Angelique legt uit waarom zo’n opvoering zo waardevol is: “Het geeft de kinderen zelfvertrouwen en is meteen een mooie oefening voor als ze straks voordrachtjes of spreekbeurten moeten houden. Dat het bij de uitvoering wel eens wat anders loopt dan was geoefend, is niet erg. Integendeel zelfs, het hoort er bij en maakt het alleen maar leuk en spontaan.” Hoe de kids het zelf vonden? “Superleuk!” klinkt het eensgezind. En het smaakt naar meer. Ter plekke besluiten de collega’s dat dit voortaan vaker gaat gebeuren.

Meer foto's van de uitvoering zien? Klik hier!