Eerste paal geslagen voor nieuwbouw Wonen aan de Ham

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – Wethouder Patrick van der Velden van de gemeente Bergen op Zoom heeft vrijdagmiddag de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van het project Wonen aan de Ham. Op deze locatie komen 21 ruime appartementen en 14 herenhuizen, die de historie van toen ademen maar met het comfort van nu. De woningen zijn geschikt voor starters, doorstromers, gezinnen en senioren. Ze worden naar verwachting eind 2019 opgeleverd.

Het nieuwbouwproject maakt onderdeel uit van ScheldeVesting en dit te realiseren deel kenmerkt zich straks door wonen aan het water. De karakteristieke herenhuizen en ruime appartementen krijgen een robuuste pakhuisstijl met een knipoog naar het voormalige havenkwartier van Bergen op Zoom. “Daarmee wanen de toekomstige bewoners zich straks even in het levendige handelscentrum van weleer”, zegt Job van Zomeren, directeur bij ERA Contour. “De balans tussen rustig en ruim wonen aan het water en de dynamiek van de nabijgelegen binnenstad is precies wat wonen in dit mooie gebied zo aantrekkelijk maakt.”

Enthousiast

Wethouder Patrick van der Velden van de gemeente Bergen op Zoom is eveneens enthousiast over het nieuwbouwproject: ”Een geweldig nieuw stukje Bergen op Zoom in een historische omgeving. Dat gegeven maakt dat je op voorhand weet dat heel veel mensen hier willen wonen. Het water binnen handbereik en op loopafstand van de beste voorzieningen en de bourgondische binnenstad. Een gebied dat geen verkoopbrochure nodig heeft”.

Eigen vlonder

De vierlaagse herenhuizen beschikken over 5 kamers, zijn ruim opgezet met een woonoppervlakte dat varieert van 169 tot 193 m2 en komen aan het water te liggen. Bovendien beschikt iedere woning, naast een tuin, tevens over een vlonder waardoor binnen en buiten met elkaar zijn verbonden. “Wonen aan het water kon nog nooit zo dichtbij de stad en dat is voor de bewoners wel heel bijzonder”, aldus Van Zomeren. Er zijn nog enkele herenhuizen te koop.

Stoer pakhuis

Iets verderop, naast het Groot Arsenaal, is straks het ‘Hamhuis’ te vinden, dat de overgang naar het oude stadscentrum vormt. Dit stoere gebouw in pakhuisstijl biedt ruimte aan 19 driekamerappartementen met een woonoppervlakte van 105 tot 122 vierkante m2. Het pand huisvest daarnaast 2 vierkamerpenthouses van183 m2. Het Hamhuis is omgeven door water, waardoor de bewoners straks heerlijke zomeravonden kunnen beleven vanaf hun royale balkon of terras.

Gemêleerd gezelschap

De nieuwe stijlvolle buurt met historische look is er voor diverse doelgroepen die graag in de stad willen wonen en ook op zoek zijn naar ruimte en comfort. Een gemêleerd gezelschap waarvan de meesten met elkaar gemeen hebben dat ze terugkeren naar de binnenstad. “Na jarenlang buiten de stad te hebben gewoond, verlangen velen toch naar het bruisende karakter van de binnenstad. Wonen op een rustige plek blijft belangrijk en dat biedt dit nieuwe project. Het is fijn om te horen en straks te zien dat mensen blij worden van de locatie en het feit dat cultuur, historie en horeca op loopafstand te vinden zijn”, zegt van Zomeren.

Foto / artist impressions: Gemeente Bergen op Zoom / ERA Contour