Eerste symbolische paal appartementencomplex ‘Smitsvest’

BERGEN OP ZOOM – Op woensdagmiddag 5 april startte officieel de bouw van het appartementencomplex ‘Smitsvest’. Althans, met een symbolische eerste geslagen paal. De echte heiwerkzaamheden beginnen waarschijnlijk binnen twee weken.

Wethouder Patrick van der Velden verrichtte de officiële handeling aan de Smitsvest, samen met wat toekomstige bewoners. Op het nu nog braakliggende terrein van de wijk in ontwikkeling 'Nieuwe Vesting' komen 21 appartementen en 2 penthouses. Met flinke klappen van de speciaal daarvoor weggezette nostalgische hei-installatie en een hele zwik leeggeknalde confetti-kanonnen, is het startsein gegeven.

Behoud van karakter

Hierna was in het nabij gelegen Spiritum gelegenheid tot kennismaken met de aanstaande buren. Maar eerst waren er enkele korte toespraken van de wtehouder en Tomas van den Berg, directeur van Bouwbedrijf De Langen & Van den Berg BV. Deze laatste beet het spits af en prees de gemeente voor de proactieve wijze waarop hier met het realiseren van nieuwe woningen wordt omgegaan, met oog voor het karakter van de stad. Hij vertelde ook dat 22 van de 23 woningen vorig jaar al binnen vier maanden waren verkocht, nota bene in de zomer. Het is blijkbaar een gewilde plek.

Markant

Wethouder van der Velden nam de complimenten natuurlijk met plezier in ontvangst. Hij onderschreef de waarde van het behoud van erfgoed en uitstraling en feliciteerde de nieuwe bewoners van Smitsvest met hun aanstaande woongenot, in 'een markant appartementencomplex in de vorm van een groot pakhuis'.

Hij vervolgde: "Het is erg mooi om als wethouder een steentje bij te kunnen dragen aan een nieuw deel van de stad, zoals hier wordt gevormd." Deze locatie vormt straks een ankerpunt tussen de zoom en de Turfroute, een fietspad tussen Roosendaal en Bergen op Zoom, aldus de bestuurder. "Bovendien dicht bij het centrum en ik hoop dat u daar vaak inkopen gaat doen, zodat we samen ook nog een impuls geven aan dát deel van de stad. Het helpt allemaal een gemeente als Bergen op Zoom sterker te maken en met dergelijke impulsen kunnen we het verder realiseren van wijken als ScheldeVesting alleen maar sneller en beter oppakken." De wethouder wenste iedereen een goede bouw en feliciteerde ter afsluiting de nieuwe eigenaren nogmaals met hun nieuwe woning.