Eigenaar herkent motor op Marktplaats: dieven (18, 15) aangehouden

Twee van de vijf verdachten zijn aangehouden; naar de overige daders wordt nog gezocht. (Archieffoto)

BERGEN OP ZOOM – Twee jongens van 18 en 15 jaar uit Bergen op Zoom zijn gisteren aangehouden, op verdenking van diefstal en heling van een motor. Het voertuig werd afgelopen zaterdag gestolen in Nijmegen maar de eigenaar wist zijn voertuig snel op te sporen. Hij ontdekte de motor in een advertentie op Marktplaats en maakte vervolgens een afspraak met de verkopers, een groep van vijf mannen. Toen de politie ingreep zijn de vijf gevlucht maar agenten wisten twee jongens in de kraag te vatten. Het jonge tweetal zit achter slot en grendel; de drie overige verdachten zijn nog voortvluchtig.

Nadat eigenaar aangifte had gedaan van de diefstal is hij ook zelf op zoek gegaan naar zijn eigendom, zo laat de politie weten. "Dit deed hij onder meer via internet en hij vond in Bergen op Zoom iemand die een motor verkocht die verdacht veel op zijn eigen voertuig leek."

Afspraak bij Acaciahof

De eigenaar heeft contact opgenomen met de verkopende partij en gaf aan dat hij geïnteresseerd was in het kopen van deze motorfiets. "De beide partijen maakten een afspraak op woensdag 13 juli om de motor te bekijken. De verkoper zou in de Acaciahof zijn om de koop te beslechten." De eigenaar van de motor belde hierop de politie en legde het verhaal uit. Agenten besloten op de achtergrond mee te rijden met de man.

Achtervolging

Eénmaal op de plaats van bestemming gekomen, herkende de aangever de motorfiets als zijn eigendom en liet dit ook aan de agenten weten. "Die kwamen hierop tevoorschijn en de vijf mannen die betrokken waren bij de verkoop van de motor stoven alle kanten op, vermoedelijk omdat zij in de gaten hadden wat er ging gebeuren." Na een korte achtervolging konden de agenten twee verdachten aanhouden in de Kastanjelaan en de Acaciahof.

Technisch onderzoek

De twee zijn aangehouden en overgebracht naar een politiecel. Daar zitten zij nu nog vast. "Ze zullen vandaag verder gehoord worden over hun betrokkenheid bij de zaak", zo laat de politie weten. Naar de overige verdachten wordt nog gezocht en "meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten." De motor is door de politie in beslag genomen. "Deze is door een takelbedrijf meegenomen naar een plaats waar die door specialisten van de politie technisch onderzocht zal worden. Dan kan worden vastgesteld of de motor inderdaad van de aangever is."