Emotionele maar mooie start Samenloop voor Hoop

BERGEN OP ZOOM – Op Sportpark Rozenoord is zaterdagmiddag op indrukwekkende wijze begonnen aan de 2018 editie van Samenloop voor Hoop. Burgemeester Petter maakte veel indruk op de deelnemers, net als de openingsceremonie.

Alice Potter-Stolwerk, één van de mensen van de organisatie, is erg blij met hoe de middag is verlopen. Ze vertelt in een kort telefonisch interview: "Het was warm maar ook heel gezellig!" En die warmte valt behalve letterlijk ook zeker figuurlijk te nemen, blijkt uit haar verslag van de opening; "Het hele college was aanwezig en burgemeester Frank Petter hield een prachtige, persoonlijke toespraak. Hij vertelde heel open over hoe hij zelf ook ziek is geweest, voor zo'n 600 deelnemers, en dat maakte véél indruk."

Emotioneel maar ook leuk

Vervolgens werden foto's getoond van dierbaren die zijn overleden door kanker en daarbij klonk de Ramses Shaffy klassier 'Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder', gezongen door het speciaal voor de gelegenheid samengestelde Samenloop voor Hoop Koor. "Ook dat was heel emotioneel", vertelt Alice. Toch is het er daarna vooral erg leuk, wil ze benadrukken. "De hitte is nu weg dus we zien ook meer bezoekers deze kant op komen. Die kunnen genieten van een programma vol muziek en entertainment, dat om half elf vanavond wordt afgesloten met de kaarsenceremonie." Daarbij verlichten kaarsenzakken, vaak met persoonlijke boodschappen, de nacht en brengt het duo Luizter bijpassende liederen.

Ook morgen is er nog veel te beleven Dan vindt de Kinderloop plaats. Meer weten? Kijk eens op de website van Samenloop voor Hoop bergen op Zoom.

Foto's: Erwin Klomp (Waarvoor grote dank!)