Erkenning voor aantal goed toegankelijke Halsterse bedrijven

Onder meer Ronald Heijmans van De Azalea kreeg een sticker overhandigd van Kees Spikker, namens Stichting Toegankelijk Bergen op Zoom. Daarmee is voor bezoekers duidelijk dat het een bedrijf betreft dat goed toegankelijk is voor mensen met een beperking. (foto: Stefaan Verheugt)

HALSTEREN – In het kader van de Week van de Toegankelijkheid heeft Stichting Toegankelijk Bergen op Zoom dinsdag een aantal Halsterse winkels en horeca bezocht. Eerder al kregen zij een bezoek, waarbij werd bekeken hoe toegankelijk de zijn voor mensen met een beperking. De bedrijven die positief door die schouw kwamen kregen nu een speciale sticker overhandigd.

Niet alleen winkels kregen een sticker. Naast de PLUS, Bloemenstal, Van de Ven Fashion, De Azalea, Vleesmarkt en Albert Heijn werden tevens de horecabedrijven Cafetaria Vogelenzang en De Huiskamer van Halsteren met een bezoek en deze erkenning verblijd. Op de Sticker staat ‘OQ bent welkom’, een mooie woordspeling natuurlijk. Spreek het maar eens hardop uit…

Vol programma

De Stichting Toegankelijk Bergen op Zoom organiseert tijdens de landelijke Week van de Toegankelijkheid een eigen programma en dit jaar staat dat in het teken van vrije tijd – doen wat je zelf wil. Ook de rest van deze week is er nog van alles te doen. Het volledige programma vind je hier.

  • Ondernemers die eveneens voor deze erkenning in aanmerking willen komen, kunnen zich per e-mail melden bij de stichting. Vanzelfsprekend wordt dan eerst bekeken in hoeverre hun bedrijf voldoet aan de eisen.