‘Ernstige verkeershinder’ rond John F. Kennedy viaduct

BERGEN OP ZOOM – Zowel voetgangers als fietsers en automobilisten, zelfs treinreizigers kunnen de komende week overlast ondervinden van herstelwerkzaamheden aan het John F. Kennedy viaduct. Ook omwonenden ontkomen er niet aan waarschijnlijk, de verwachting is dat er wel wat geluidsoverlast zal zijn.

Vanaf maandag 27 november zal er ernstige verkeershinder zijn op de Rooseveltlaan en Erasmuslaan, meldt de gemeente. Het viaduct is toe aan groot onderhoud en dat lukt niet zonder afsluitingen. De zogeheten voegovergangen op het viaduct worden dan vervangen en de opleggingen van het rijdek worden hersteld en verstevigd. Dat duurt tot en met vrijdag 1 december.

Treinverkeer deels stilgelegd

Omdat dit viaduct over het spoor gaat, dient een belangrijk deel van dit onderhoud plaats te vinden op het moment dat het spoor geheel buiten gebruik is gesteld. Deze werkzaamheden vinden met name plaats direct nabij het spoor langs de Parallelweg en Brouwerijbaan. Er rijden minder of geen treinen. Het spoor wordt buiten bedrijf gesteld van zaterdagochtend 2 december om 05.00 uur tot en met maandagochtend 4 december 06.00 uur.

In deze periode zal zowel overdag als ’s nachts ook geluidsoverlast ontstaan door bijvoorbeeld boorwerkzaamheden. Het verkeer langs de Parallelweg en Brouwerijbaan zal nauwelijks hinder ondervinden. De overlast wordt tot een minimum beperkt, belooft de gemeente. Met nadruk wordt vermeld dat de werkzaamheden weersafhankelijk zijn dus de planning kan wijzigen.

  • Tijdens de werkzaamheden rijden er minder of geen treinen. Kijk voor actuele reisinformatie op www.ns.nl of raadpleeg 9292 voor een reisadvies op maat.
  • Wie vragen of opmerkingen heeft kan contact opnemen met de gemeente Bergen op Zoom via telefoonnummer 14 0164.

Foto: Gemeente Bergen op Zoom (Facebook)