Receptie 6 x 11 Looporkest de Leutige Krabben

Datum 09/02/2020 -
Tijden Vanaf 16.00 uur
Locatie Café de Ponderosa
Toegangsprijs n.v.t.
Organisator LO De Leutige Krabben
Website https://www.facebook.com/Looporkest-de-Leutige-Krabben-1167893313340679/

Op 9 februari is het precies 66 jaar geleden dat De Leutige Krabben ontstonden. Eerst nog als bouwclub en dweilorkest inéén, enkele jaren later ieder apart. Het looporkest viert vandaag het muzikale jubileum met een receptie.

De Leutige Krabben zijn opgericht op 9 februari 1954. We spelen al lang, ook buiten de Vastenavend. Zoals in Berrege met de Krabbenfoor, al toen nog Braderie heette, vanaf 1965. In dat jaar werden we ook Muziekpieten bij Sint Nicolaas en liepen we al spelend de Avondvierdaagse.

Buiten Berrege speelden we onder meer voor Frans Marcus en Eddie Horsten, ook in België en Frankrijk, als losse act maar ook met hun majorettes, de Goldstars, het Nederlands Majorettepeloton en het Eerste Roosendaalse Majorettepeloton. Met de Flamingo's uit Huijbergen haalden we het Nederlands Kampioenschap in Kerkrade, dat was rond 1990.

We speelden ook op braderieen in onder andere Middelharnis en Middelburg. Daar kwamen we Joop van den Ende tegen, die vroeg of wij op personeelsfeesten van grote bedrijven wilden spelen om de leut erin te brengen. Dat deden we en op die feesten maakten we kennis met bijboorbeeld Vader Abraham, Corrie Konings en André van Duin. Geweldig!

Mooie anekdotes? Piet van Broekhoven wilde in een kleedkamer even in een grote mand kijken maar schrok zich rot toen er een slang in bleek te zitten, die een artiest gebruikte om samen in een glazen kist te kruipen. Of Piet de Kruif die bij slot Loevestein op een kameel kroop met zijn grote bas.

Na één van deze optredens werden we gebeld vanuit Spakenburg, of we tijdens een wedstrijd van IJsselmeervogels konden spelen. Dat deden we en we zijn vijf jaar het huisorkest bij deze voetbalclub geweest, met als hoogtepunt het spelen in de Kuip tijdens de finale voor amateurclubs van de KNVB beker.

Tussendoor vierden we 22 jaar in de zaal van de Hollandsche Tuin en drie jubilea daarna in de Ponderosa. Ter gelegenheid van ons 44-jarig bestaan hadden we in 1997 contact met pastoor Verhagen, om zondag tijdens de Vastenavend een Vastenavendmis te organiseren. Dat hebben we gedaan en we speelden er bij 55 jaar wederom. Voor 23 februari zijn we opnieuw uitgenodigd.

In 1996 vormden onze vrouwkes TALK (Trouwe Aanhang Leutige Krabben). Rond 2004 stopte plotseling de hulp aan Sint Nicolaas en de Krabbenfoor. Dat vonden we jammer maar bij de pakken neerzitten was er niet bij. Vanaf 2005 organiseren we ons eigen Krabbenfestival, dat een vast evenement is geworden in Bergen op Zoom.

Tijdens veel momenten van de Vastenavend kan je LO De Leutige Krabben ook dit jaar weer tegen komen. Stikt oew neus en duim om'òòg als je de mannen en vrouwen van LO de Leutige Krabben tegenkomt. Of leuker nog! Wees zo vrij ze te gaan feliciteren tijdens hun jubileumreceptie op zondagmiddag, vanaf 16:00 uur in Café de Ponderosa, want 6x11 jaar is niet niks!