Eventum in maart 2019 ‘sleutelklaar’ opgeleverd door nieuwe aannemer

In het najaar van 2017 gaf toenmalig wethouder Arjan van der Weegen het feestelijke startsein voor de bouw van het Eventum; al snel kwam de bouw echter stil te liggen door de financiele problemen en het uiteindelijke failissement van CECBouw. In maart 2019 levert de nieuwe aannemer het Eventum alsnog 'sleutelklaar' op aan de nieuwe huurders. (Tekst en foto: Han Verbeem)

BERGEN OP ZOOM – Het eventum wordt volgend jaar maart sleutelklaar opgeleverd door de nieuwe aannemer, zo maakt wethouder Annette Stinenbosch vandaag bekend. Na het débacle met het eerdere aannemingsbedrijf, waarbij de bouw lange tijd stil heeft gelegen, is nu gekozen voor een lokaal bouwbedrijf: Van den Bergh bouw. Weliswaar valt het project nu 1,1 miljoen duurder uit -zo geeft Stinenbosch toe- maar meer kostenoverschrijdingen zijn niet te verwachten. "We hebben vaste prijsafspraken gemaakt", aldus Stinenbosch.

Het nieuwe gebouw achter de Calandweg biedt onderdak aan zowel het Facilitair Bedrijf, de media-afdeling van het ROC en aan Omroep ZuidWest. De laatste organisatie houdt een slag om de arm: streekomroep ZuidWest wil een hogere gemeentelijke jaarbijdrage, omdat het door achterblijvende advertentieinkomsten niet mogelijk zou zijn de huidige bedrijfsvoering in stand te houden –zo liet omroepdirecteur Maarten van den Boom onlangs weten. Zonder die extra bijdrage zou het nog maar de vraag zijn of ZuidWest naar het Eventum gaat verhuizen. Desalniettemin wordt bij de constructie en bouw gewoon rekening gehouden met de komst van de streekomroep, zo benadrukt de wethouder. "ZuidWest maakt het voorbehoud, wij niet", zegt Stinenbosch. Het college van B&W is vooralsnog niet van plan met extra geld voor ZuidWest over de brug te komen.

Zoomvliet College

De PET-afdeling van het ROC Zoomvliet College (Podium- en Evenemententechniek) verhuist volgende week naar het voormalige IRS-gebouw, als tijdelijke locatie vóór de uiteindelijke intrek in het Eventum. Weliswaar krijgt het ROC al in maart de sleutel van de nieuwe leslokalen, maar de lessen beginnen pas bij aanvang van het nieuwe schooljaar in het Eventum. "Tijdens de zomervakantie vindt de verhuizing plaats", aldus Stinenbosch.