Ontdek de wondere wereld van het water bij Festival Waterrijk

(Ingezonden mededeling, bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – Tijdens het Festival Waterrijk worden zondag 21 oktober volop activiteiten aangeboden rondom het thema water. De locaties zijn: bezoekerscentrum Kraaijenberg (Brabants Landschap) en het Afvalwaterpersstation, kortweg AWP, aan de Binnenbandijk (Waterschap Brabantse Delta). "Leerzaam voor jong én oud", aldus de organisatoren. "Je kunt zien wat er boven de grond van het natuurgebied leeft in en op het water, maar je leert ook wat er onder de grond zit! En… wist je dat daar leidingen lopen waardoor rioolwater, aardgas en olie vervoerd worden? Door het doen van een puzzeltocht kom je alles over het natuurgebied te weten! Weet jij alle vragen te beantwoorden?!"

"De opzet van de dag is om een kijkje te geven in de achtertuin van de omwonenden", zo meldt de organisatie namens Brabants Landschap en Brabantse Delta. "Veel inwoners van Bergen op Zoom wandelen of fietsen door het natuurgebied. We willen ze laten zien dat er meer is dan je kunt zien. Rondom ons AWP en activiteitencentrum Kraaijenberg worden een tal van activiteiten georganiseerd. Gezinnen kunnen een puzzeltocht doen waarbij ze aan de hand van vragen foto’s moeten maken. Bij het afronden van de puzzeltocht ontvangen zij een goodiebag."

Rondleiding

Er is een rondleiding bij het AWP en rondom het gebouw staan informatiestands van onder meer de gemeente Bergen op Zoom, het waterschap Brabantse Delta, Waterpoort en LSNed. "Verder zal de watertafel, een rioolspel en een opstelling van rioolbuizen waar met een rioolinspectieauto doorheen gereden kan worden opgesteld staan. LSNed zal laten zien wat er onder de grond wordt vervoerd door de buisleidingenstraat, Evides neemt een smaakjeswater caravan mee waar kinderen zelf smaakjeswater kunnen maken en een levend ganzenbordspel." Daarnaast zullen er een aantal foodtrucks zijn om bezoekers te voorzien van koffie, fris en wat lekkers.

  • Festival Waterrijk, 21 oktober 2018 (11:00 – 17:00 uur), Activiteitencentrum Kraaijenberg, Fianestraat 21 / Afvalwaterpersstation-AWP, Binnenbandijk 5, Bergen op Zoom