Experiment samenwerking bikers politie en Rode Kruis is succesvol

BERGEN OP ZOOM – Tijdens het Neuzebal op 4 februari startte het experiment waarbij de bikers van de politie samen op pad gingen met de bikers van het Rode Kruis, om waar nodig hulp te verlenen in en rond het centrum. Volgens Rode Kruis woordvoerde Jeffry Verdult is het een succes.

Verdult vertelt: "Tijs Quaden van de Politie heette ons welkom en nam ons mee in de briefing. Om 20:00 uur gingen we gezamenlijk het centrum in waar het Neuzebal van start ging. Tot kwart over één 's nachts was de avond rustig, maar toen kwamen de meldingen binnen. Het waren vooral alcoholvergiftigingen en één melding van mishandeling. Voor alle drie slachtoffers hebben we een ambulance besteld."

Positieve reacties

De samenwerking tussen politie en ambulance was erg prettig, vertelt de Rode Kruis functionaris; "Mede doordat één van onze bikers werkzaam is op de ambulance en dus bekend was met de Regionale Ambulance Voorziening. Het logistieke proces ging ook goed, we zijn uitgebreid betrokken bij alle processen en ondersteund daar waar nodig. Al met al mogen we tevreden zijn over de  gezamenlijke optreden: de gemeente heeft haar steun uitgesproken en zelfs van carnavalsvierders ontvingen we leuke en positieve reacties!"

Trots

"De echte Vastenavend moet nog beginnen maar wij zijn er klaar voor", aldus Jeffry Verdult en politieman Tijs Quaden. Tijdens de voorweekeinden hebben de teams de tijd gehad om elkaar te leren kennen en de processen in de praktijk te testen. "Wij kijken uit naar de Vastenavend zelf om een bijdrage te leveren aan een veilig verloop van het feest. Wij zijn trots op onze Rode Kruis vrijwilligers die zich zich hiervoor inzetten.  Zonder hen hadden we dit niet kunnen realiseren", benadrukt Verdult.