Feestelijke onthulling informatiepaneel Oude Molen

HALSTEREN – Op een aantal plaatsen in de gemeente moet informatie gaan verschijnen over veelal verdwenen en bijna vergeten gehuchten. Vrijdagmiddag werd zo'n informatiepaneel onthuld bij Oude Molen, onder toeziend oog van ondernemers, bewoners en andere belangstellenden.

Wethouder Ad Coppens heeft vrijdagmiddag een nieuw infobord over Oude Molen onthuld op de hoek van de Steenbergseweg en Daansbergen in Halsteren. Hij deed dat niet alleen maar kreeg hulp van onder meer CDA-raadslid Erik Verbogt en Mariëlle de Graaf-Govaerts. Jaren terug lanceerde Verbogt een idee om de oude kernen in de gemeente weer zichtbaar te maken. Dat is met het project waar deze infoborden deel van uit maken in gang gezet. Mariëlle is voorzitter van de bedrijvenvereniging Oude Molen, die 15 jaar bestaat.

Interactief

Wethouder Coppens vertelde weer wat te hebben geleerd. Bergen op Zoom telt oorspronkelijk maar liefst 14 kernen. Het plan is nu om ze weer zichtbaar te maken, samen met de leden van het Bergse Cultuurhistorische Overleg Platform. Via www.monumentenboz.nl is informatie te vinden over de gehuchten. Daar kunnen mensen zelf ook foto’s en informatie aan toevoegen. Via de site én via de infoborden wordt het nodige over die gehuchten verteld.

Bedenker Erik Verbogt had zelf ook een mooi verhaal over Oude Molen te vertellen. Zijn oma is hier geboren en dat maakt het tot een speciale plek voor hem. Van haar hoorde hij opzienbarende dingen, onder meer dat er ooit zelfs soldaten in de bomen hingen. Of dat aan parachutes was of een meer lugubere wijze van ‘hangen’ betrof, vertelde hij niet. Wellicht moet daarvoor de website worden bezocht…