Felicitaties en drukbezocht feest voor 100-jarige

BERGEN OP ZOOM – Zaterdagmiddag werd in restaurant Moerstede uitgebreid gevierd dat Rie Houcke-Boel op 12 september 100 jaar wordt. Burgemeester Petter kwam haar feliciteren, net als heel veel familie, vrienden en bekenden. Er was zelfs bezoek uit Australië.

Rie (Maria) is geboren in Middelburg en met haar man Jan 42 jaar geleden in Bergen op Zoom komen wonen, nadat ze ook een tijd in Schiedam hadden gewoond. Jan is in 2002 overleden. Tot voor kort woonde Rie nog zelfstandig aan de Lambertijnenlaan maar tegenwoordig verblijft ze in Het Nieuwe ABG, waar het nog wel een beetje wennen is. Dat mocht de pret echter niet drukken op de feestelijke middag ter gelegenheid van deze bijzondere verjaardag.

Bezoek van 'down under'

Het was druk in het restaurant. Haar zoon en dochter waren er natuurlijk, net als de vier kleinkinderen en de vier achterkleinkinderen, maar er was veel meer bezoek. Er zijn zelfs vier neven en nichten uit Australië overgekomen om de feesteljke dag mee te maken. Rie genoot zichtbaar van alle belangstelling en de vrolijke sfeer. Volgens haar dochter heeft nog volop zin in het leven. De jarige zit zelfs nog altijd bij een zangkoor, dat na de zomerstop binnenkort ook weer gaat beginnen.