Flat aan Van Bleiswijkstraat helemaal klaar voor de toekomst

BERGEN OP ZOOM – Aan de Van Bleiswijkstraat is dinsdagmiddag de nieuwe naam onthuld van de compleet gerenoveerde flat aldaar. Samen met het nieuwe wijkje ernaast vormen de woningen het begin van een vernieuwde buurt: het Scheldebalkon.

De onthulling van de nieuwe naam werd verricht door bestuurder Ton Ringersma, die over niet al te lange tijd met pensioen gaat. Hij is blij de eerste resultaten nog te zien voor zijn vertrek. Er wordt bijna een hele wijk vernieuwd immers, waarvoor eerst 124 woningen zijn gesloopt. Het idee is om meer ruimte en vooral meer groen te realiseren, in samenwerking met de gemeente. Ook de wegen de wijk in en uit, moeten beter. Tussen dat groen en die wegen komen kleinere woonbuurtjes, in de stijl die nu is ingezet met het eerste wijkje en de totaal hernieuwde flat, die voortaan De Zeester heet.

Energiezuinig

Stadlander kocht het gebouw in 2010 en heeft de woningen geheel vernieuwd. Met name van de isolatie is veel werk gemaakt, aldus Ria van Gils, Adviseur Marketing & Communicatie. “Het energielabel was E en nu A,” vertelt ze. Er is onder meer een extra wand tegen de flat gebouwd, met wat lijkt op baksteentjes maar eigenlijk een isolerende kunststof laag is. Daarnaast is er naar wensen van bewoners gekeken, met een bredere entree met veel licht en een ruimte voor scootmobiels.

Buurt met karakter

Fort-Zeekant was en is een illustere wijk, volgens bestuurder Ringersma. “De bewoners zijn erg gehecht aan hun buurt en willen er graag terug naar toe.” Hij prijst de eerste resultaten, die mede zijn aangejaagd door Asset Manager Kim van Sluijs. Buurtbewoonster Gonny Andreas is het er mee eens. “We zijn blij met resultaten tot nu toe”, vertelt ze. “Hierdoor komen de sfeer en saamhorigheid weer terug. We hebben overwogen om de stad te verlaten maar door wat hier nu gebeurt wonen we er weer graag.”