Flinke opkomst en opbrengst bij sponsorloop Lodijke

Woensdagmiddag 20 april liepen honderden kinderen van basisschool Lodijke in Bergen op Zoom de benen onder het lijf vandaan voor het goede doel. Ze deden mee aan de sponsorloop die Roparunteam Altijd Eentje Te Veel organiseerde bij de school. De rondjes van de kinderen brachten veel geld op. Van dat bedrag krijgt Altijd Eentje Te Veel maar liefst 6000 euro. De rest wordt verdeeld over andere goede doelen.

Alle groepen deden mee met de sponsorloop. De kinderen hadden zich prachtig versierd in allerlei kleuren. Er liepen zelfs bijna echte wilde dieren mee.

Roparunner van eigen kweek

Roparunteam Altijd Eentje Te Veel is heel blij met de opbrengst van de sponsorloop. Sigrid Noordijk is fietsster in het Roparunteam. Ze heeft zelf ook op de Lodijke gezeten. Sigrid: “Het is geweldig als je al die kinderen keihard ziet lopen om geld in te zamelen voor de Roparun, en dus voor mensen met kanker. Helemaal superleuk om deze sponsorloop hier op ‘m’n oude schooltje’ te organiseren. Dat maakt het voor mij extra bijzonder.”

Meerdere goede doelen

Het ingezamelde geld voor de sponsorloop en de opbrengst van de creatieve markt die in de school gehouden werd, was totaal 11.144 euro. Van dat bedrag is 6000 voor Roparunteam Altijd Eentje Te Veel. Sigrid: “Een enorm mooi bedrag! Ik word daar gewoon stil van. Al die Lodijke-kanjers verdienen een heel hard applaus!”

Nog meer acties

De sponsorloop op Lodijke is een van de acties van Roparunteam Altijd Eentje Te Veel om geld in te zamelen. Op 29 april is er een feest in feestcafé ’t Slik in de Steenbergsestraat in Bergen op Zoom. Daaraan voorafgaand is er een workshop Smartlappen Schrijven, ook voor het goede doel. En natuurlijk loopt het team in het Pinksterweekend de Roparun van Parijs naar Rotterdam.