Veldje langs Petuniapad in Tuinwijk officieel heropend

BERGEN OP ZOOM – Toen Tuinwijk werd aangelegd dacht men duidelijk anders over wonen en inrichten gedacht dan nu, stelde Stadlander directeur Ton Ringersma donderdagmorgen vast op het veld lang het Petuniapad. Buurten werden redelijk compact ingericht en men vond dat prima. Tegenwoordig liggen de verwachtingen anders. De gemeente, woningbouwcorporatie en bewoners hebben samen gekeken naar het opknappen en leefbaarder maken van de wijk.

Wethouder Yvonne Kammeijer complimenteerde alle betrokkenen met de samenwerking. Er is met de buurt gekeken naar wat er mogelijk is om Tuinwijk zuid-west een positieve impuls te geven. Beschadigde bestrating is hersteld, er zijn op verzoek een aantal bomen weggehaald en daar is ander groen voor teruggeplaatst. Bovendien is er een ontmoetingsplek gemaakt van het veld lang het Petruniapad. Er staat al een sportinstallatie en een drinkvoorziening voor honden -mét afvalbak voor poepzakjes- en er komt nog 'meubilair' in de vorm van zitjes. "Daar heb je als opa behoefte aan", aldus ervaringsdeskundige Ringersma.

Saamhorigheid

Op 21 april werd het veld geopend met een demonstratie en workshop bij de bewegingstoestellen. Er kwamen best wat buurtgenoten op af, die zichtbaar blij leken met de opwaardering van hun wijk. Wethouder Kammeijer kon zich daar alleen maar bij aansluiten: "Dit komt de saamhorigheid en leefbaarheid zeer ten goede. Vooral ook omdat het een project van, voor en met de omwonenden is." Die hebben namelijk niet alleen meegedacht over wat goed zou zijn voor dit deel van Tuinwijk, ze hebben tevens actief meegeholpen aan de realisatie. De nieuwe voorzieningen werkten duidelijk inspirerend; de bestuurders hingen in no-time aan de rekken.

Meer foto's zien? Klik hier!