Fluoriserend op pad en veilig op de fiets naar school

"Zorg ervoor dat ook jij zichtbaar bent in het verkeer", was de oproep van de wethouder aan de leerlingen van Basisschool Sint Maarten in Halsteren. De kinderen liepen in hun fluoriserende kleding met de leerkrachten en ouders vanuit de school naar de nabijgelegen rotonde. Ook was een fluor-modeshow en kregen de kinderen spaakreflectoren voor hun fiets uitgereikt. (Foto's: gemeente Bergen op Zoom)

INGEZONDEN MEDEDELING, bewerkt door de redactie

HALSTEREN – In alle vroegte maakte Basisschool Sint Maarten in Halsteren zich op voor het Fluorfeest: een zichtbaarheidsactie van Brabant gaat voor NUL verkeersdoden. Het doel van dit Fluorfeest is dat met name voetgangers en fietsers beter zichtbaar in het verkeer zijn tijdens de donkere winterdagen. Rond acht uur kwamen alle kinderen met versierde kleding en fietsen naar school. Niet met toeters en bellen maar met allerlei versierselen van fluormateriaal. Armbandjes, rugzakken, schoenen, jas: alles krijgt een fluorversiering.  Daar werden ze verwelkomd en toegesproken door verkeerswethouder Annette Stinenbosch.

Wethouder Stinenbosch is blij met de actie. “Dit jaar is ‘zichtbaarheid’ onderdeel van de campagne Nul Verkeersdoden Brabant. We willen vandaag met het Fluorfeest nog eens benadrukken hoe belangrijk het is om licht te voeren en ook goed zichtbare kleding aan te hebben. Vooral nu de donkere dagen weer aanbreken, is het belangrijk dat ook jonge kinderen hiermee vertrouwd raken.”

Doel: nul verkeersdoden in Brabant

Het aantal verkeersdoden is vorig jaar in Brabant het meest gestegen ten opzichte van andere provincies. Van 98 naar 150 mensen. "Dit cijfer zou teruggebracht moeten worden naar nul. Daarvoor wil iedereen zijn best doen. De kinderen van Basisschool Sint Maarten beginnen daarmee al op een mooie manier."