Foutje bedankt: 28 parkeerboetes van kunstweekeinde ingetrokken

Tijdens Kunsten in de Monumenten hoefden bezoekers geen parkeergeld te betalen. Toch zijn er 28 bekeuringen uitgeschreven omdat op één van de matrixborden de onderste tekstregel was weggevallen. (Foto: Facebook)

BERGEN OP ZOOM – Wethouder Yvonne Kammeijer had vandaag wat plooien recht te strijken na de 'parkeerblunder' van het afgelopen weekend, tijdens Kunsten in de Monumenten. Door een fout op een matrixbord was het voor enkele parkeercontroleurs niet duidelijk dat het die dagen gratis parkeren was in en rondom de binnenstad. De wethouder laat na de ontstane commotie vandaag weten dat er sprake was van een 'technische storing'. En, zo belooft Kammeijer: de 28 uitgeschreven bekeuringen hoeven niet betaald te worden.

Via de sociale media reageerden diverse bezoekers van het kunstweekeinde geërgerd over de ten onrechte uitgeschreven bonnen. Zo zouden leden van optredende zangkoren op de bon zijn geslingerd. Eén en ander had te maken met een onduidelijke situatie. "Op één van de vier matrixborden is een tekstregel weggevallen vanwege een technische storing", meldt Kammeijer vandaag aan de raadspolitiek, na vragen die inmiddels waren gesteld. "Deze storing kwam zaterdag aan het licht door vragen van publiek aan Parkeerbeheer. Nadat dit is geconstateerd is er per direct gestopt met handhaven op het niet betalen."

Bureaucratie

Parkeerbeheer erkende de fout maar daarmee was de kwestie nog niet afgehandeld. Aanvankelijk zag het ernaar uit dat de foutief uitgeschreven bonnen wél eerst betaald moesten worden en dat de verbalisanten daartegen bezwaar moesten indienen om vervolgens hun geld weer terug te krijgen. "De bureaucratie ten top", zo schreven verontwaardigde bezoekers van het evenement op Facebook. "Kan dat écht niet anders geregeld worden?" Dat blijkt inderdaad te kunnen, zo is vandaag duidelijk geworden. "De bekeuringen zullen worden ingetrokken."